Con Spirito tijdens het concert op Gut Heidefeld. Foto: Rita Jansen en zn.
Con Spirito tijdens het concert op Gut Heidefeld. Foto: Rita Jansen en zn. Foto:

Uitverkocht Frühlingskonzert van Con Spirito

DINXPERLO - Con Spirito verzorgde zaterdag 14 april op Gut Heidefeld in Spork een concert. Het mannenkoor had gekozen voor een wat luchtiger voorjaarsprogrammering. Het koor zette de toon met een mooie compilatie van drie delen uit de succesmusical Oklahoma, gevolgd door twee Duitse nummers. Waarna Julian Simmes - op vleugel - fraai soleerde tijdens een intermezzo van drie delen uit Sonatine van Maurice Ravel. Con Spirito vervolgde met een drietal Beatle songs: Yesterday, And I love her en When I'm 64.

Hierna namen Pauline Lotichius & Ben Simmes een intermezzo voor hun rekening met een mooi uitgevoerd, wat jazzy duet voor fluit en piano. De eerste helft van het concert werd afgesloten door Con Spirito met Juliko. Na de pauze beten Pauline Lotichius en Ben Simmes het spits af met een fraaie uitvoering van Pan et les Oiseaux van Jules Mouquet op fluit en vleugel. Hierna vervolgde Con Spirito, begeleid door Ben Simmes met Avond van Boudewijn de Groot. Het intermezzo uit Consolation van Franz Liszt, vertolkt door Julian Simmes, oogstte daarna heel veel bijval van de ruim 250 toehoorders. Het koor vervolgde met Si tu me amas van Il Divo en You'll be in my heart van Phil Collins. Het laatste intermezzo van Pauline en Ben van deze avond bestond uit de Fantasie brillante uit Carmen van Bizet. Afgesloten werd dit Frühlingskonzert 2018 met How deep is your love van de Bee Gees.

Als toegift had Con Spirito nog één favoriete song van een groot deel van het publiek bewaard: het succesnummer van drie - Christmas with Friends 2016 - concerten samen met Lou Dynia: In this heart.


Expositie bij Galerie 21

BREEDENBROEK - Bij Galerie 21 in Breedenbroek is tot en met 13 mei een expositie, waar de werken van een zestal kunstenaars te bewonderen zijn. Bezoekers worden er gastvrij ontvangen en kunnen een praatje maken met de kunstenaars.

Een van de deelnemers is Ria Wiendels, van wie schilderijen en sculpturen te zien zijn. In de loop van meer dan 35 jaar als schilder heeft zij een heel eigen stijl ontwikkeld. Abstractie zal haar nooit vervelen: het boeit bovenmatig en daagt uit nieuwe vormen en technieken te proberen. Het maken van een kunstwerk is steeds het begin van een nieuwe reis waarbij kleur en figuratie samen een eenheid vormen. Horizontale en verticale lijnen verdelen de vlakken, de kleuren raken of overlappen elkaar. Sommige kleuren en vormen worden gecamoufleerd, andere verdwijnen en weer andere komen tevoorschijn. Haar kleurgebruik geeft een dynamiek aan elk schilderij.
Sculpturen zijn er ook van Gerard Dietvorst, Peter Rutten, Anneke Hendriks en Lonneke Jans. Enige jaren geleden kwamen zij in contact met Loek Hambeukers (beeldhouwer/ kunstenaar die zich vooral toelegt op brons). Door hem raakten zij gefascineerd in het werken met brons. In het hele ambachtelijke proces van het aanbrengen van gietkanalen, het in vormen, het schuren, afwerken en patineren ligt een enorme uitdaging. Wanneer het gegoten wordt is het resultaat altijd weer verrassend. Naast bronzen beelden worden er ook beelden in steen en keramiek geëxposeerd.
Tenslotte zijn bij Galerie 21 sieraden te zien van Freddie Hooijmaaijer. Zij begon ruim twintig jaar geleden in de Gruitpoort in Doetinchem met een cursus edelsmeden. Daar werd zij razend enthousiast voor het vak. Vervolgens heeft ze een vakopleiding in Schoonhoven gevolgd. Ze werkt o.a. vanuit haar eigen atelier. Ze raakt geïnspireerd door dagelijkse dingen, die ze vertaalt in strakke, soms technisch moeilijk uitvoerbare vormen. Ze maakt bij voorkeur gebruik van zilver, soms in combinatie met goud of stenen.
Galerie 21 is te vinden aan de Terborgseweg 21 (hoek Den Dam) in Breedenbroek. De expositie is op zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.30 tot 17.00 uur en tijdens de kunstroute Oude IJsselstreek, op 28 en 29 april, van 11.00 tot 17.00 uur.


www.galerie-21.nl


Walking Foortball bij Ajax B

BREEDENBROEK - Je bent zo jong als je je voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Bij Ajax B wil men starten met deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Mogelijk al in mei wil men een pilot-bijeenkomst houden. Opgave (voor 1 mei) met naam, 06-nummer, mailadres en dag-voorkeur bij: Nico Huntink via nhuntink@planet.nl, tel. 06-51078251.