Na het bedankje van voorzitter Henk Hengeveld poseren Jan Wink en Marian voor de foto. Foto: PR
Na het bedankje van voorzitter Henk Hengeveld poseren Jan Wink en Marian voor de foto. Foto: PR Foto: PR

Jan Wink stopt met buurtbus rijden

AALTEN/DINXPERLO - Omdat hij de leeftijdsgrens bereikte is vrijwilliger Jan Wink gestopt met het rijden van de buurtbus. Op dinsdagochtend 17 april reed hij zijn laatste dienst tussen Dinxperlo en Aalten.

Jan Wink heeft ruim tien jaar gereden, en vrijwel altijd versterkingsritten tussen Aalten en Dinxperlo. Dat betekent dat hij ‘s morgens om half acht paraat was in Dinxperlo om de dienstbus aan te vullen als er meer dan acht passagiers waren. Zo reed hij in de winterperiode in de ochtendspits meestal drie ritten om de andere bus te versterken. In de middag omgekeerd: van Aalten naar Dinxperlo. Maar dat was vaak onzeker: menigmaal stond hij om 3 uur in Aalten: soms om dankbare passagiers naar Dinxperlo te rijden, maar soms ook was zijn hulp niet nodig. Dat betekent: wachten tot 4 of 5 uur en kijken of er dan behoefte was.
Kortom: flexibel inzetbaar, dat was Jan. Daarnaast is hij al weer enkele jaren coördinator van de vereniging (onder andere maken van de chauffeursroosters) en dat werk blijft hij nog doen. Na zijn laatste rit, waarin partner Marian ook meereed, werd Jan opgewacht door een delegatie van het bestuur van de buurtbusvereniging. Voorzitter Henk Hengeveld bedankte Jan en bood Marian een bos bloemen aan.