D66 snapt de burgemeester wel...

Maandagavond hadden de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeente Aalten een overleg met burgemeester Stapelkamp over zijn inmiddels veelbesproken 100 dagen-verslag.

Een stevig, maar ook eerlijk gesprek, waarin alles gezegd werd en kon worden. Natuurlijk liep logischerwijs de discussie af en toe hoog op. Burgemeester Stapelkamp gaf echter herhaaldelijk aan dat hij met zijn stuk niet de intentie had mensen te beledigen of te beschadigen, maar juist zaken bespreekbaar te willen maken die lang onder het tafelkleed zijn geveegd.

De burgemeester wordt hierin gesteund door D66, de partij die met twee zetels nieuw is toegetreden in de Aaltense Gemeenteraad. "We willen met een constructief geluid de komende jaren een verbindende factor in de raad zijn", aldus fractievoorzitter Alexander van der Graaff. "Dit is ook de reden dat wij groot voorstander zijn om met een raadsprogramma te gaan werken. Als de burgemeester bijvoorbeeld de moeizame verhouding tussen Aalten en Dinxperlo bespreekbaar wil maken, schieten veel mensen in de gordijnen. Dat geeft iets aan, daar zit nog pijn." Volgens Van der Graaff snijdt Stapelkamp juist aan waar verdere verbetering te halen is. "Wij steunen hem in zijn missie om alle onderwerpen bespreekbaar te maken", aldus de fractievoorzitter.

Van der Graaff pleit voor het constructief inzetten van Stapelkamps aanbevelingen in het raadsprogramma, dat de komende weken onder leiding van procesbegeleider Hans de Jong geschreven gaat worden. "We moeten met z'n allen open staan voor de constateringen van de burgemeester. Laten we het als raad samen oppakken en juist het beste in onze mooie gemeente naar boven halen!"


Romantisch voorjaarsconcert De Vriendenkring

SINDEREN - Zangvereniging De Vriendenkring in Sinderen geeft op maandag 23 april een voorjaarsconcert in het buurtschapshuis in Sinderen. Het koor staat onder leiding van Riet Lieverdink. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Wessel Springer op de piano en Annerieke Reusen op de dwarsfluit. Ook werkt mee een zanggroep bestaande uit Ineke Diersen, Rieki Hengeveld, Wilco Kleinhesselink, Gerhard Klompenhouwer en Bennie Bruggink. De toegang is gratis maar een vrije gift na afloop is welkom. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 75 minuten.


Ouders & Co in de bieb

DINXPERLO - Tijdens Ouders & Co op donderdag 19 april in de Bibliotheek Dinxperlo is jeugdverpleegkundige van Yunio, Thea Hermans, te gast. Zij zal vertellen hoe ouders op een prettige manier contact kunnen maken met hun kind. Elk kind is gericht op contact. Dit begint al meteen na de geboorte. Op welke manieren maakt je kind contact en hoe kun je hier als ouders het beste op aansluiten? Ook op momenten dat het niet zo gemakkelijk is, denk aan de ontwikkeling van de eigen wil. Of hoe verdeel je je aandacht tussen meerdere kinderen. Hoe hou je het leuk met je kind ook op momenten dat het wat minder gaat. Op deze thema's zal Thea Hermans onder andere ingaan. Maar ook aan de orde komen vragen als Initiatief herkennen, volgen, beurt verdelen en leidinggeven. Door onder andere een aantal filmpjes te tonen zal Thea dit verduidelijken. Iedereen is van harte welkom bij Ouders & Co op donderdag 19 april van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Dinxperlo, Nieuwstraat 47, deelname is gratis.


't Buurtschap in de buitenlocht

SINDEREN - Toneelgezelschap 't Buurtschap speelt op 28 en 30 juni alsmede op 6 en 7 juli het openluchtspel Rimpelingen, speciaal voor 't Buurtschap geschreven door Jan Freriks. De kaartverkoop hiervoor begint op 1 mei. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen. Er zijn echter ook kaarten in de voorverkoop te verkrijgen met 10 procent korting per kaart. De voorverkoopdata zijn op donderdag 19 april van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 21 april van 16.00 tot 18.00 uur in het Buurtschapshuis te Sinderen.


www.tbuurtschap.nl


Inloop voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 23 april van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie. Informatie is verkrijgbaar bij BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl.