Koert en Marietje Veenstra. Foto: Frank Vinkenvleugel
Koert en Marietje Veenstra. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Koert Veenstra ere-lid HSV De Voorn

DINXPERLO - Menig visser is hem wel eens tegen gekomen als controleur aan het water: Koert Veenstra, de voorzitter van Hengelsportvereniging De Voorn in Dinxperlo. Afgelopen vrijdag heeft hij officieel zijn functie als voorzitter overgedragen aan zijn opvolger Frank Wensink.

Door Waltraud Wensink

Speciaal voor deze gelegenheid kwam Henk Weerdesteijn van de Federatie Midden Nederland naar Dinxperlo om Veenstra in het zonnetje te zetten in het clubhuis van visvereniging De Voorn waar Koert menig uurtje heeft doorgebracht. Samen met zijn vrouw Marietje werd Koert naar voren geroepen en werden er mooie bloemen overhandigd. Namens de federatie kwamen er lovende woorden en werd hem de speciale zilveren federatiespeld toegekend. Daarnaast mocht hij ook een mooi bootje met daarin een hengelaar in ontvangst nemen als herinnering aan al die mooie visjaren.

Maar ook door de leden van de visvereniging werd Koert nog eens in het zonnetje gezet. Arie Doornink deed het woord: "Nadat Koert nog maar net lid was van de vereniging, wilde hij al iets meer gaan doen voor HSV De Voorn en zo werd hij in 1992 controleur visdocumenten. Ook melde hij zich als bestuurslid. Hij nam toen de taak van tweede secretaris op zich. Dat heeft hij gedaan tot 2009 en daarna bleef hij een jaar alleen als lid in het bestuur tot hij in 2010 gevraagd werd als voorzitter." En dat heeft Koert lang volgehouden. De taak van controleur nam hij zeer serieus. In de tijd dat hij controleur was, werd er nog maar zelden zonder vergunning gevist aan het Blauwe Meer. Vaak maakte hij jeugdige vissers er dan even op attent dat ze hun visplek netjes moesten achterlaten na bijvoorbeeld het nachtvissen.

Doornink: "Koert deed erg veel voor de vereniging en was bij veel verschillende bijeenkomsten aanwezig om de verenging te vertegenwoordigen. Samen met anderen, en met Federatie Midden Nederland en Pootvisfonds de Berkel behartigde hij de belangen van de hengelaars uit Dinxperlo. En als visser tijdens de wedstrijden deed hij fanatiek mee en sleepte geregeld een prijs in de wacht. Tijdens de vele bestuursvergaderingen waren we altijd van harte welkom in huize Veenstra waar het er meestal zeer gemoedelijk aan toe ging maar waar zeer zeker ook belangrijke knopen werden doorgehakt. Het bestuur en de leden zijn je ontzettend dankbaar voor al die jaren van trouwe inzet voor Hengelsportvereniging De Voorn." Koert was zelfs in het schoonmaken en de kantinedienst fanatiek. Overal hingen mooie lijstjes met de werkzaamheden die moesten gebeuren, waarbij hij zelf ook regelmatig de handen uit de mouwen stak.

Voor alle bewezen diensten werd Koert Veenstra benoemd tot erelid van de vereniging, een titel die hij zeker verdiend heeft.

Tijdens de ledenvergadering droeg Koert de voorzittershamer over aan zijn opvolger Frank Wensink. "Ik hoop dat je de taak met net zoveel plezier zult uitvoeren" lacht Koert, waarop de nieuwe voorzitter reageerde: "Ik hoop dat ik het net zo goed ga doen als jij." En dat zal nog lastig genoeg worden, want een voorzitter zoals Koert Veenstra, daarvan is er geen tweede.

Foto: Frank Vinkenvleugel
Een speld en bloemen van Henk Weerdesteijn (links) namens de federatie. Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel