Wethouder Nijland in gesprek met het bestuur. Foto: Frank Vinkenvleugel
Wethouder Nijland in gesprek met het bestuur. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Dinxperlo heeft Beste Markt van Nederland

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - De markt in Dinxperlo is uitverkozen tot Beste Markt van Nederland, in de categorie middelgrote markten.

Bij de prijsuitreiking op de bijeenkomst van de CVAH (Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel) was men vol lof over de markt in Dinxperlo. "Als u uw licht op wilt steken over een perfect calamiteitenplan, dan moet u naar Dinxperlo, naar Henk Jan Freriks", klonk het. Dat was voor de marktmanager een echt 'bloosmomentje'. Naast een tegel met de inscriptie 'Beste Markt van Nederland' mocht het marktbestuur ook een cheque van 500 euro in ontvangst nemen.

"We hebben dit allemaal samen gedaan. Het is een proces van jaren om de markt te krijgen op het punt waar we nu staan. En we zijn er nog niet. We gaan door met ontwikkelen en vooruitgang. Stilstaan betekent achteruitgang. We gaan door met ons uiterste best te doen om de markt te verbeteren. We willen graag dat mensen Dinxperlo en de markt als een fijne belevenis ervaren." Freriks noemt als belangrijk punt, dat de marktondernemers van de Dinxperse markt nooit verstek laten gaan. "Weer of geen weer, ze zijn er. Iedere vrijdag is er weer die gezellige reuring in het dorp. Belangrijk is ook de fijne samenwerking met alle ondernemers in Dinxperlo is. Onze slogan is 'samen sterk', en deze prijs is een uitkomst van alle facetten samen. Hard werken en er veel energie insteken om tot zoiets moois te komen."

Op deze vrijdag sierden ballonnen de kramen, maar Freriks beloofde namens de ondernemers dat de klanten in de komende tijd ook kunnen delen in de feestvreugde. "We gaan de activiteiten om de uitverkiezing te vieren, verdelen over de rest van het jaar. Het is immers nu niet zulk aangenaam weer om feest te vieren. Maar dat komt nog wel!"

Parkeerboetes
Kleine domper op de feestvreugde was het feit, dat juist deze vrijdag gecontroleerd werd op foutparkeren. In de Raadhuisstraat geldt op de vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur, juist vanwege de markt, een parkeerverbod. Diverse bezoekers van de markt, die dat parkeerverbod over het hoofd zagen of negeerden, werden bij terugkeer geconfronteerd met een bekeuring, van 104 euro. Toen de marktkooplieden de medewerkers handhaving zagen controleren, hingen ze een waarschuwing op, met de tekst: 'Bitte, parken Sie nicht in diese Strasse. Du bekommst ein ticket von 104 euro'.

Op deze vrijdag was er veel belangstelling van diverse media. Ook wethouder Gerard Nijland kwam even langs om de ondernemers te feliciteren met de uitverkiezing. En de vaste klanten, waaronder zoals altijd ook veel Duitse klanten? Die waren er natuurlijk ook, net als vorige week, en net zo als ze de volgende week en de weken daarna weer naar de Beste Markt van Nederland zullen komen.

De trotse marktmanager Henk Jan Freriks. Foto: Frank Vinkenvleugel
Juist op deze feestelijke vrijdag: bekeuringen voor foutparkeerders in de Raadhuisstraat. Foto: Frank Vinkenvleugel
Foutparkeren: boete van 104 euro. Foto: Frank Vinkenvleugel
Muziek op de Beste Markt. Foto: Frank Vinkenvleugel
Tevreden marktkooplui. Foto: Frank Vinkenvleugel
De bus van Nieuws & Co, een Radio1-programma, was ook in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Oliebollen op de Beste Markt. Foto: Frank Vinkenvleugel
Trouwe bezoekers van de markt. Foto: Frank Vinkenvleugel