Het trotse bestuur poseert samen met de marktmanager en de wethouder. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het trotse bestuur poseert samen met de marktmanager en de wethouder. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Dinxperlo: Beste Markt van Nederland

DINXPERLO - De Dinxperlose markt heeft de titel binnen. De markt is Beste Markt van Nederland en dat is een felicitatie aan alle betrokkenen waard.

Door Waltraud Wensink

Trots, dat is hij, marktmanager Henk Jan Freriks terwijl hij met trossen ballonnen over markt loopt om deze aan de kramen van alle ondernemers te bevestigen: "Het voelt alsof ik op luchtballonnen loop en ik ben zo trots als een pauw." Afgelopen dinsdag was de bekendmaking. Het bestuur, bestaand uit Albert Pomper, Fazil Sahin, Maikel Roode, Judith van den Berg en Eric Harbers, wachtte met marktmeester Freriks vol spanning op de uitslag bij Preston Palace in Almelo. Toen de genomineerde markten werden gepresenteerd met een filmpje, zag men bij de andere markten een momentopname van druk bezochte markten met veel bezoekers en prachtig weer, terwijl het filmpje van de Dinxperlose Markt in de regen en natte sneeuw was opgenomen en er juist op dat moment niet zo veel bezoekers waren. Maar het blijkt wel, daar prikte men doorheen. Freriks: "Toen werd de banner uitgerold met Dinxperlo als winnaar. Wat geweldig en wat een pluim voor iedereen die hier zo hard voor gewerkt heeft."

Perfect calamiteitenplan
De verkiezing kent drie categorieën: kleine, middelgrote en grote markten, onderverdeeld op basis van het aantal standplaatsen. Dinxperlo is de beste in de categorie middelgrote markten. Het is een prachtig resultaat. Hadden ze het verwacht? Freriks: "In ieder geval gehoopt. Ik vond dat we absoluut aanspraak maakten op een eerste plek en we kregen ook lovende woorden." Lees verder op pagina 10 en 11