De lijsttrekker van het CDA, Raimond Smit (rechts) en het gezicht voor Dinxperlo Jeroen van Geenen (nr. 3 op de lijst) staan de bestuursleden van DZSV en SVD die de fusie in  portefeuille hebben, en tweede van rechts Hans Martijn Ostendorp. Foto: PR
De lijsttrekker van het CDA, Raimond Smit (rechts) en het gezicht voor Dinxperlo Jeroen van Geenen (nr. 3 op de lijst) staan de bestuursleden van DZSV en SVD die de fusie in  portefeuille hebben, en tweede van rechts Hans Martijn Ostendorp. Foto: PR Foto:

CDA staat voor
verenigingsleven

DINXPERLO/AALTEN - Hans Martijn Ostendorp, die het fusieproces van SVD en DZSV begeleidt, weet het: "Om dorpen in de Achterhoek krachtig en vitaal te houden is een sterke samenwerking van belang. SVD en DZSV laten zien dat ze geloven in elkaar en stellen niet het clubbelang maar het belang van een vitaal Dinxperlo voorop. Het is belangrijk voor Dinxperlo dat de gemeente Aalten deze fusie stimuleert en faciliteert."

Mike Broekhuizen en Ralph Nederlof van de clubs: "Voor een fusietraject van twee voetbalverenigingen is gedragenheid binnen de verenigingen cruciaal om uiteindelijk een positieve stemming te krijgen. Maar de steun vanuit de politiek is eveneens belangrijk om de wensen die een nieuwe vereniging heeft ook sneller te kunnen realiseren. Dat het CDA als 'grootste partij binnen onze gemeente Aalten' een fusie tussen DZSV en SVD een warm hart toedraagt is dan ook een mooi gebaar aan al die vrijwilligers en leden die zich inzetten voor een fusie van de twee Dinxperse voetbalverenigingen." Hoe kijkt het CDA aan tegen verenigingen? Omdat verenigingsleven in het algemeen het cement van de samenleving is, maakt het CDA hiervan altijd veel werk van. Zo is ook de vorming van de 'omni-vereniging' voor zaalsporten in Dinxperlo een mooi initiatief dat kan rekenen op steun van het CDA Aalten-Dinxperlo. CDA'ers Raimond Smit (nr. 1) en Jeroen van Geenen uit Dinxperlo (nr. 3) roepen iedereen die zich kan vinden in de bovenstaande positieve benadering vanuit de verenigingen zelf, op om te gaan stemmen op 21 maart. Het CDA zal zich binnen de gemeenteraad hard maken voor steun inzake de privatisering van SVD om de voorgenomen fusie tussen DZSV en SVD dichterbij te brengen. Natuurlijk zullen de leden zelf bepalen of een fusie tot stand zal komen.


Voorjaars- en zomerkledingbeurs

DINXPERLO - Van maandag 9 tot en met woensdag 11 april houdt Figulus Welzijn weer een voorjaars- en zomerkledingbeurs in het Kulturhus Dinxperlo waar iedereen zijn kleding kan inbrengen maar ook kopen. Dames- en kinderkleding vanaf maat 80 kan ingebracht worden.Informatie: 0315-655282. Inbrengen: maandag 9 april van 19.00-21.00 uur en dinsdag 10 april van 9.00-11.00 uur. Verkoop op dinsdag 10 april van 18.00-21.00 uur en woensdag 11 april van 9.00-11.00 uur.


Open dag Scouting Saksenheerd

BREEDENBROEK - Op zaterdag 31 maart houdt Scouting Saksenheerd een open dag. Tussen 11 en 16 uur is er vrije inloop. Dan is men welkom om kennis te maken met scouting en het gebouw te bekijken. De vrijwilligers vertellen graag over wat Scouting voor hun betekent en hoe de opkomsten voor de verschillende speltakken eruit zien. Kinderen krijgen een stempelkaart waarmee ze verspreid over het terrein allerlei activiteiten kunnen doen: abseilen, marshmallows roosteren, meedoen met een vossenjacht en nog veel meer.