Gerard Smits draagt het voorzitterschap over aan Carmen Jolink. Foto: PR
Gerard Smits draagt het voorzitterschap over aan Carmen Jolink. Foto: PR Foto:

Vierde editie Enveloop

DINXPERLO - Een vierde editie van de Enveloop kon niet uitblijven, met een nieuwe voorzitter en nieuw elan. Inmiddels oud-voorzitter Gerard Smits, gaf na evaluatie van de derde editie aan een stapje terug te willen doen. Na een intensieve zoektocht heeft Stichting Enveloprint een nieuwe voorzitter gevonden in Carmen Jolink, waardoor de voortgang van de Enveloop gewaarborgd is.

De Enveloop is een initiatief van medewerkers van Enveloprint B.V. in samenwerking met Herbert Luimes van Try-Out Sport. Wat ooit begonnen is met wat wilde kreten op een personeelsborrel is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend hardloopevenement. Gerard Smits, oud-voorzitter, was de kartrekker bij de eerste drie succesvolle edities van dit hardloopevenement, mede dankzij een vast team vrijwilligers. Carmen Jolink zal hem opvolgen, onder toeziend oog van Smits, die nog steeds nauw betrokken is bij de organisatie.
De 4e editie van de Enveloop wordt gehouden op 2 juni op de bekende plek: het schitterende terrein van Try-Out aan de Bargerdijk in Dinxperlo. De hardloopschoenen kunnen uit het vet en de trainingen kunnen beginnen. Er is nog tijd genoeg om voldoende duurvermogen op te bouwen om een mooie tijd te lopen. Uiteraard nog steeds onder het 'olympische' motto: 'Meedoen is belangrijker dan winnen!'
Niet alleen de datum is gewijzigd ten opzichte van eerdere edities, maar ook de wandeltocht op de zondagochtend komt te vervallen. Voorheen heeft de Enveloop altijd plaats gevonden in het tweede weekend van juni, maar om praktische redenen zoals de beschikbaarheid van een aantal vaste vrijwilligers, is dit jaar het evenement een week eerder gepland. De wandeltocht is komen te vervallen. De organisatoren juichen een sportief weekend met een hardlooprun of wandeltocht toe, maar het aanbod in de omgeving groeit zo hard dat is besloten om de wandeltocht dit jaar niet te organiseren.
Wat hetzelfde blijft: de opbrengst komt ten goede aan een lokaal doel. Dit jaar staat de KiViDa Breedenbroek centraal, waar het geld gebruikt wordt om nieuwe tenten aan te schaffen. De KiVaDa wordt altijd georganiseerd door vrijwilligers voor basisschoolkinderen uit de omgeving Dinxperlo en Breedenbroek in de laatste week van de (basis)schoolvakantie. Hopelijk kan er net als voorgaande jaren een mooi bedrag worden opgehaald voor dit lokale goede doel.
Deelnemers aan de Enveloop kunnen weer gebruikmaken van de gratis loopclinics op het terrein van Try-Out Sport (Bargerdijk 2, Dinxperlo). De clinics vinden plaats op de woensdagavonden van 19.00 tot 20.00 uur. De eerste looptraining is op woensdagavond 29 maart. Deelnemers aan de Enveloop, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen kosteloos meedoen. Vooraf aanmelden is niet nodig.
De voorinschrijving voor individuele lopers en teams start op 1 april. Inschrijven kan heel gemakkelijk via www.enveloop.nl of via www.inschrijven.nl.