Rick met de beker. Foto: PR
Rick met de beker. Foto: PR

Rick van den Dobbelsteen regiokampioen brood en banket

AALTEN - Afgelopen donderdag 22 februari streden meer dan 160 MBO-leerlingen van vier verschillende scholen, waaronder ROC Twente, ROC Nijmegen, Graafschap College Doetinchem en de Vakschool Wageningen voor de eerste, tweede of derde plaats in de categorie brood, banket of patisserie. Rick van den Dobbelsteen, zoon van Erwin en Desiree van den Dobbelsteen heeft de eerste plaats behaald en mag zich nu opmaken voor de Nederlandse kampioenschappen op 10 april in Wageningen.

"Al weken van tevoren werden de ideeën gesmeed, de juiste ingrediënten gezocht en de beste bakmethodes uitgedokterd om vervolgens met het beste idee aan de slag te gaan. Het kost je een paar middagen maar dan heb je ook wat", vertelt Erwin van Bakkerij van den Dobbelsteen (vestigingen in Aalten en Dinxperlo) trots. "Normaal gesproken ga je met je eigen leerlingen aan de gang, maar dit jaar is dat een ander verhaal. Onze zoon Rick is afgelopen jaar begonnen aan zijn opleiding Ondernemend bakker niveau 4 aan de Vakschool in Wageningen. En tja, dan wil je graag met hem naar de wedstrijden."
Rick gaat er nu vol voor om zijn producten nog beter te maken. "Maar wat het resultaat ook zal zijn, we zijn nu al enorm trots op het behaalde resultaat."