In Aalten beplakken de partijen de borden samen. Foto: Leo van der Linde
In Aalten beplakken de partijen de borden samen. Foto: Leo van der Linde

Plakdag verkiezingen
gemeenteraad Aalten

AALTEN – Op zaterdagmorgen 24 februari werd er hard gewerkt in de hal van de gemeentewerf aan de Derde Broekdijk in Aalten. Hier werd de 'plakdag' gehouden. De politieke partijen die woensdag 21 maart aan de verkiezingen meedoen, plakten hier gezamenlijk hun verkiezingsposters op grote borden. Deze worden later op verschillende plekken in Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en de buurtschappen neergezet.

Door Leo van der Linde

Dit jaar doen er in de gemeente Aalten weer zeven politieke partijen mee aan de verkiezingen van de gemeenteraad. De partijen die meedoen zijn: CDA, VVD, GB (GemeenteBelangen), PP (Progressieve Partij), ChristenUnie, HMV (Henk Meerdink Volksvertegenwoordiging). Nieuwkomer is D66. Deze partij is 20 jaar weggeweest uit de gemeente Aalten, maar heeft nu weer genoeg ambitie om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA afdeling Aalten/Dinxperlo doet dit keer niet mee, er waren te weinig kandidaten om een kieslijst samen te stellen.
Plakken op de gemeentewerf doet men al vele jaren in de gemeente Aalten. Het bevordert het saamhorigheidsgevoel. Freek Diersen (CDA), was dit keer getooid met een groene muts, passend bij de groene kleur van zijn partij. Freek: "Plakken is een vak apart, je moet niet alleen lijm smeren op de achterkant van de verkiezingsposter, ook de ondergrond waarop geplakt wordt, moet je voorzien van een flinke laag lijm. De poster blijft dan beter zitten op het verkiezingsbord".
Men hoefde zaterdag niet in de kou te plakken en hield rekening met elkaar waar men de verkiezingsaffiches op de borden plakte. Zo voorkomt men het 'over elkaar heen plakken'. Burgemeester Anton Stapelkamp kwam een kijkje nemen op de gemeentewerf en liet zich uitgebreid informeren over het gebeuren. De verkiezingstijd in de gemeente Aalten is nu echt van start gegaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding