Gemeentehuis

Het is er dan toch van gekomen: het gemeentehuis staat te koop. Als je geld hebt en bepaalde ideeën is dit een uitgelezen project om er iets moois van te maken. Het begin is er al, er zitten al enkele neringdoenden in. Zoek en vind andere bedrijvigheden en je kostje is gekocht. Althans… hopelijk is het zo eenvoudig.

Alles draait uiteraard om geld. De nieuwe Volkshuisvesting (ik kom maar niet van die oude naam af…) wil er natuurlijk zo veel mogelijk voor beuren en een koper zo weinig mogelijk voor betalen. Tot zover niks nieuws onder de zon. Maar De Woonplaats (gelukt!) moet ook bedenken dat het om niet zo maar een gebouw gaat. Er werd getrouwd, herdacht, gevierd, belangrijke beslissingen genomen. De nieuwe eigenaar moet zich bewust zijn van het dorpsbelang wat er was, is en emotioneel altijd zal zijn. Het gebouw op zich moet blijven staan en multifunctioneel worden. En de gemeente wordt geacht positief hieraan mee te werken!

Al een paar keer het woord 'moet' gebruikt. Maar een sociaal medium volgend is dit wel de kern van de wensen van heel wat Dinxpèrsen.

Ander punt: wie was de vorige eigenaar? Was dat de gemeente (Dinxpèr of 0543, mek niet uut) of de woningbouwvereniging?Als dat de oude Volkshuisvesting was en De Woonplaats gaat het verkopen, komt er dan nog iets van de opbrengst ten goede aan ons dorp of verdwijnt dat in de zakken van de bestuurders?

Als de eigendom in 2005 is overgegaan naar de nieuwe gemeente dan zal de opbrengst van de verkoop aan De Woonplaats ook naar de nieuwe gemeente zijn gegaan. Okee. En het enige wat wij er van hebben gezien is dat men in 0543 duftig geld heeft uitgegeven aan … een nieuw gemeentehuis! Onze residentie kwam zelfs niet meer in beeld toen ze tijdelijk moesten uitwijken naar andere vergaderlocaties. Wrang!

Is er iemand die hier helderheid in kan verschaffen? Misschien durft een toekomstig gemeenteraadslid dit aan op de verkiezingsbijeenkomst op 3 maart in het Kulturhus!

Hol ow goed!

H. Eurneman