Vrijwilligers helpen mensen met wegwijs worden in de formulieren. Foto: Maaike Koning
Vrijwilligers helpen mensen met wegwijs worden in de formulieren. Foto: Maaike Koning Foto:

Etend Ontmoeten

DINXPERLO/AALTEN - Etend ontmoeten vindt elke keer plaats op de derde dinsdag van de maand, in februari dus op 20 februari. Vanaf 17.30 uur is de inloop bij De Hofnar, van 18.00 tot 19.00 uur geniet men van de door de vrijwilligers klaargemaakt maaltijd, mogelijk gemaakt dankzij de hulp van De Hofnar en Bakkerij Knippenborg/Van der Zande. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen eten. Deelname is gratis, maar een vrije gift voor onkosten wordt gewaardeerd. Opgeven kan door te mailen naar etendontmoeten@outlook.com of via facebook.


Formulierenbrigade

gemeente Aalten

AALTEN - De Formulierenbrigade Aalten is van start gegaan in het voorjaar van 2017 en is een van de activiteiten van Humanitas Oostelijke Achterhoek. Inwoners van de gemeente Aalten kunnen een beroep doen op vrijwilligers van de Formulierenbrigade als zij hulp nodig hebben met het invullen en/of begrijpen van formulieren van de gemeente Aalten of andere (overheids)instellingen.

Medewerkers van de Formulierenbrigade leggen uit: "Mensen met een laag inkomen, komen mogelijk in aanmerking voor toeslagen, (extra) vergoedingen, kwijtschelding van belastingen en ander financieel voordeel. Vaak moeten dit soort zaken zelf aangevraagd worden. Doet u dat niet, dan krijgt u ook niets. Heeft u moeite met het invullen en/of lezen van de formulieren waarmee u dergelijke toeslagen en vergoedingen aanvraagt bij de gemeente Aalten of andere overheidsinstanties? Wilt u daar hulp bij hebben, om te voorkomen dat u deze vergoedingen misloopt? Vrijwilligers van de formulierenbrigade kunnen u helpen bij het invullen van deze formulieren."

De Formulierenbrigade helpt bijvoorbeeld ouderen, mensen die wat meer moeite hebben met lezen en/of schrijven, statushouders en verder eigenlijk iedereen van jong tot oud, die wel wat hulp kan gebruiken bij het invullen en/of begrijpen van (aanvraag)formulieren van de gemeente en andere instanties. De vrijwilligers zijn geschoold door Humanitas en door de Sociale Dienst van de gemeente Aalten. Ze weten hoe allerlei formulieren moeten worden ingevuld en hebben daar ook ervaring mee.
Wie meer wil weten, kan binnen lopen tijdens het spreekuur op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur, in de Ahof aan de Polstraat in Aalten. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: tel. 06-205 83 340 of fbaalten@gmail.com.


Dialectdienst met
dominee Hans Hinkamp en Get Started

AALTEN - Zondag 18 februari is er weer een dialectdienst. De dienst is in de Oude Helenakerk en begint om 19.00 uur. Dominee Hans Hinkamp zal hierin voorgaan en hij heeft als thema gekozen voor 'Boerenwiesheid'.

Get Started, het jongerenorkest van De Eendracht, verleent muzikale medewerking. Get Started is een zeer enthousiast jongerenorkest dat met veel plezier goede muziek maakt. Het is een verademing om deze jongeren aan het werk te zien en het niveau dat ze daarbij halen. In de prachtige akoestiek van de Oude Helenakerk zal dit zeker tot z'n recht komen.
Joop Ormel speelt op het orgel en commissieleden verzorgen een deel van de liturgie.
Het belooft een heel mooie dienst te worden voor iedereen die een dienst in de 'mooderspraoke' mee wil maken. De liederen en schriftlezing worden in de WALD-spelling gezongen en gelezen en ds. Hans Hinkamp zal zijn preek ongetwijfeld in het Bredevoortse dialect doen.


Kaartverkoop Matthäuspassion Zieuwent van start

ZIEUWENT - Paaspop-klassiek brengt op Goede Vrijdag 30 maart voor de elfde keer een Passie van Bach in Zieuwent. Inmiddels een traditie in de Achterhoek op Goede Vrijdag: een door Emile Engel geleide professionele uitvoering van de Matthäus in de Werenfriduskerk midden in het dorp; een kerk met de uitstraling van een kathedraal. Door de moderne aanpak in techniek: een prachtig uitgelichte kerk in kleuren passend bij de sfeer en de weergave via grote beeldschermen wordt gezorgd voor een intense beleving. De schermen geven een gedetailleerd beeld van de orkestmusici, koor, dirigent en solisten en hun beleving tijdens het concert. De uitvoering in Zieuwent wordt door recensenten en publiek daarom geroemd om de totaalbeleving. Het verhaal van de Matthäus Passion door Bach spreekt anno 2018 nog steeds tot de verbeelding omdat de thema's nog altijd actueel zijn. Liefde verraad, bedrog en lijden weergegeven in klanken die emoties bij ons oproepen, zorgen voor herkenning en soms herbeleving bij de luisteraar van nu. Aan dit concert van J.S. Bach werken ongeveer 100 uitvoerenden mee. De kaartverkoop voor de Matthäus Passion is van start gegaan. Meer informatie, ook daarover, op de website. Wij houden u de komende weken op de hoogte van bijzonderheden over deze heel speciale uitvoering.


paaspopklassiek.nl