Limit Stars wint van Pluto

DINXPERLO - De heren van basketbalvereniging Limit Stars hebben het lastig dit seizoen. Op dit moment staan ze 10de in een competitie van 12. Er is echter nog goede hoop om in de middenmoot te eindigen. Zaterdag kon aan het doelsaldo gewerkt gaan worden. De hekkensluiter, Pluto uit Wageningen, kwam op bezoek. Dit zou gegarandeerd winst voor Limit Stars zijn; of toch niet?

Limit Stars heeft niet de goede vorm te pakken. Het mist scherpte en de wil om te vechten. Het eerste kwart raakt men al het spoor bijster. Er is veel onnodig balverlies, er zijn weinig rebounds en de scores vallen ook niet. Alles lijkt tegen te zitten. Na 10 minuten staat Pluto met 9-17 voor.

In het tweede kwart lijkt Limit Stars weer wat terug te kunnen doen. Marcel Jansen komt op dreef en ook Hubert weet de basket van de tegenstander te vinden. Toch komt Pluto nog te makkelijk door de verdediging van Limit Stars heen. Desondanks heeft er een inhaalslag plaatsgevonden: 35-28.

Als zovaak laat Limit Stars zich meevoeren in het spel en tempo van de tegenstander. Pluto speelt rustig en bedeesd. Dit tempo neemt Limit Stars over, maar het ontbreekt aan controle. Een simpele bal naar een medespeler gooien blijkt al lastig. Iedereen denkt zelf het verschil te moeten maken. Limit Stars maakt het zich onnodig lastig. Iwan Bussink moet zelfs het veld verlaten met 5 persoonlijke fouten.

Pluto komt nog heel dichtbij om de wedstrijd te gaan winnen. Met nog 4 minuten te spelen is het verschil slechts 2 punten. Wonderbaarlijk scoort Gerard Huls een toverbal. Vanaf hier is er eindelijk een lichtpuntje in het spel van Limit Stars te zien. Jeroen Meinsma verdeelt de bal goed aan zijn teamgenoten. Er wordt rustig rond gespeeld. Er is eindelijk overzicht en controle. Er wordt pas een schotpoging gedaan als er ook een zekere kans op scoren is, of als er aanvallers in stelling staan om de rebound te pakken. Deze laatste 3 minuten van de wedstrijd lijkt basketbal opeens zo'n makkelijk spelletje. Toch moesten de heren vanavond keihard knokken.
Limit Stars wint uiteindelijk met 62-52. Het wordt knokken dit seizoen om de wedstrijden te winnen.
Topscorer en man of the match is Hubert Jansen met maar liefst 23 punten.


www.limitstars.nl


Hahahandleiding voor Valentijnsdag

IJZERLO - Op zondag 11 februari geeft cabaretière Madelijne Kool een middagvoorstelling op boerderij 't Westendorp. Een paar dagen voor Valentijnsdag kan het natuurlijk niet anders: dit wordt een concert met (h)eerlijke en ellendige liedjes over de liefde, verhalen vol passie en nutteloze tips voor Valentijnsdag.

Madelijne Kool is cabaretière/ schrijver/ (stem-)actrice/ moeder/ reclamemaker/ songwriter en werkt regelmatig samen met Claudia de Breij, Veldhuis en Kemper en John Ewbank. Naast haar theaterprogramma's maakt ze maatwerkvoorstellingen op verzoek. Kool schudt hierin iedereen wakker met grappen, verhalen, papieren selfies en liedjes die je recht in het hart raken.
Vorig jaar speelde ze in IJzerlo met veel succes een try-out van haar huidige theaterprogramma 'Wake Up Kool", deze keer komt ze met haar programma Hahahandleiding Valentijnsdag. Madelijne: "De Hahahandleiding is dé voorbereiding op Valentijnsdag! Zwijmel, laat het glazuur van je tanden springen, zing mee en kom lekker lachen op de boerderij… We maken er een vrolijke en liefdevolle zondagmiddag van!" De begeleiding is in handen van pianist Nicolaas Duin.
De voorstelling is zondagmiddag 11 februari, boerderij 't Westendorp in IJzerlo, aanvang 15.00 uur. Wie dit laagdrempelige optreden graag wil meemaken is van harte welkom na een mail naar joke.ruesink@hotmail.com of een telefoontje naar 0543466294.


Cursus fotografie in Dorpshuus IJzerlo

IJZERLO - In februari start er weer een cursus basisfotografie in IJzerlo. De cursus zal worden gegeven door Hans Boerrigter. Hij fotografeert sinds 1975 en geeft sinds 1988 met veel enthousiasme les in fotografie aan diverse centra voor kunstbeoefening en in zijn eigen studio.

In de cursus basisfotografie leert men de verschillende basistechnieken van de fotografie. Bovendien wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die de camera te bieden heeft.
Iedere les krijgt de cursist een opdracht mee. Deze opdracht wordt de volgende les (aan de hand van prints) besproken. Bovendien wordt de zeggingskracht van de foto besproken: 'de beeldtaal'. Ook wordt elkaars werk bekeken en vergeleken met het werk van professionele fotografen.
Voor deze cursus is een spiegelreflexcamera vereist (of vergelijkbaar, analoog of digitaal).
De cursus bestaat uit acht lessen die plaatsvinden in 't Dorpshuus te IJzerlo (Thijsweg 19) op 19 februari, 5 en 19 maart, 9 en 23 april, 14 en 28 mei en 11 juni, van 19.30 tot 22.00 uur.
Er kunnen maximaal tien personen per cursus deelnemen. Aanmelden via de Activiteitencommissie van IJzerlo: ac@ijzerlo.nl.