Popcorn ontvangt iedereen met open armen op de open repetitie. Foto: Frank Vinkenvleugel
Popcorn ontvangt iedereen met open armen op de open repetitie. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Frisse herstart voor Popcorn

Donderdag 15 februari open repetitie

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Ieder koor kent tijden dat het wat minder gaat en overal hoor je de welbekende uitspraken dat het zo moeilijk is om bestuursleden te vinden. Iedereen is immers al zo druk en iedereen doet al zo veel. Zo ging het ook bij het 'internationale' popkoor Popcorn. Maar inmiddels hebben ze de draad opgepakt en gaan ze voor Popcorn 2.0. Op dinderdag 15 februari is iedereen welkom op de open repetitie.

In 2016 stopte het toenmalige bestuur er mee en een week later stopte ook de dirigent. In de jaarvergadering werd aangegeven dat er een bestuur moest komen als men verder wilde en gelukkig waren daar de drie reddende engelen namelijk Nicole Maandag, Miranda Koenders en Henny Plant. Deze drie dames werden bestuurslid en hebben dus eigenlijk Popcorn gered.

Een compleet nieuwe start
Miranda: "Tja, er was geen bestuur en geen dirigent en we moesten eigenlijk weer helemaal van voor af aan beginnen. Wij vonden het gewoon jammer om te moeten stoppen. Het is te leuk en te gezellig om in dit koor te zingen. Dit moest gewoon doorgaan." Henny vult aan: "We hadden eerst een tijdelijke dirigent bereid gevonden maar die bleek uiteindelijk niet echt aan te sluiten bij ons als koor. We moesten actief zoeken naar een geschikte dirigent en inmiddels hebben we die gelukkig gevonden. Harry Thissen heeft zich bereid getoond om deze taak op zich te nemen en met hem maken we een compleet nieuwe start."

Met Thissen is het allemaal net is anders dan voor de tijd. Nicole: We hebben een grotendeels nieuw repertoire en beginnen eigenlijk weer vanaf het nulpunt. Dat is wel gemakkelijk instappen voor nieuwe leden want iedereen moet de liedjes opnieuw leren zingen en we starten allemaal dus vanaf hetzelfde punt. Niemand heeft hierin een voorsprong en iedereen zit op hetzelfde niveau. De sterke punten van Thissen zijn dat hij fanatiek, enthousiast en betrokken is. Daar kunnen we als koor weer een hele tijd mee vooruit."

Zingen staat centraal
Henny: "We hebben momenteel dertig leden. Het zingen staat bij ons centraal maar daarnaast zijn gezelligheid en onderling contact ook erg belangrijk. Ons genre bestaat uit Nederlandse, Duitse en Engelse liedjes. Iedereen is tijdens de oefenavonden vrolijk en het is altijd gezellig. De opkomt is weer goed en iedereen wil er ook weer vol voor gaan na een rommelig jaar. We oefenen eens per week op de donderdagavond in het Kulturhus in Dinxperlo. Ons streven is om vier keer per jaar een optreden te verzorgen. Momenteel zijn we aan het oefenen voor het Korenfestival in Doetinchem op 3 juni." Bij het oefenen staat iedereen nog wel relaxed te zingen maar op een podium voor publiek kan het toch nog wel spannend zijn voor sommigen. Nicole: "Maar we doen het als groep en je hoeft die drempelvrees absoluut niet te hebben. In je eentje kan ik me voorstellen dat het lastig is, maar als groep heb je elkaar."
Het repertoire is breed. Zo worden er bijvoorbeeld liedjes gezongen van Pink (What about us), It's raining men maar ook het nummer Zombie van The Granberries en Euphoria van Loreen. Nicole: "Heel langzaamaan gaan we ook kijken naar een stukje choreografie. Geen hoogstandjes maar net even dat extra's zodat we passend bij de nummers bewegen en de mensen ook nog wat te kijken hebben. Dat ziet er net even iets beter uit. We hebben hiervoor een choreografie-commissie aangesteld."

Open repetitie op 15 februari
Miranda: "Natuurlijk willen we heel graag de groep uitbreiden en kunnen altijd nieuwe leden gebruiken. Daarom houden we op 15 februari een open repetitie. Hier kan iedereen aansluiten om eens gezellig met ons mee te zingen en het te ervaren hoe het is om met een grote groep te zingen. Misschien wil je het al erg lang maar heb je nog steeds die ene stap niet durven nemen. Dit is dan je kans. Neem gezellig iemand mee, maak kennis met Popcorn en zing met ons mee tijdens de open repetitie.
Henny: "Zelf proberen we natuurlijk ook om mensen over de streep te trekken en kijken in ons eigen netwerk ook of er liefhebbers zijn. Het zou ook leuk zijn als er meer mannen zouden aansluiten. Op dit moment hebben we slechts één man in ons koor. Hij kan wel een beetje versterking gebruiken". "En houd daarbij in je achterhoofd, dat je meer kunt dan je denkt. Het is durven, gaan en doen", meent Nicole. "Je hoeft niet bang te zijn dat we hoogstandjes van onze leden verwachten. Gewoon lekker en leuk zingen. Daar gaat het om."
De open repetitie op 15 februari in het Kulturhus begint om 20.15 uur. De inloop vanaf 20.00 uur. Voor meer info mailt u naar Popkoorpopcorn2011@gmail.com.


'Stem mijn partij'

AALTEN/DINXPERLO - "Stem mijn partij!" Met die slogan als uitgangspunt zullen de lijsttrekkers van de zeven politieke partijen in de gemeente Aalten proberen senioren te overtuigen dat een stem op hun partij de beste keuze is. Dat gebeurt tijdens een politieke manifestatie die wordt georganiseerd door de gezamenlijke ouderbonden van PCOB en KBO in Aalten, Dinxperlo en Bredevoort met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Voor de pauze zullen de lijsttrekkers hun betoog houden. In de pauze kunnen de aanwezigen een bezoekje brengen aan de stands van de politieke partijen voor verdere informatie. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Alles Andès uit Dinxperlo verzorgt de muzikale omlijsting. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 februari bij partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 te Aalten. Deze bijeenkomst begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis.