De Optimisten. Foto: PR
De Optimisten. Foto: PR Foto:

Concert van blaaskapel
De Optimisten

BREEDENBROEK - Blaaskapel de Optimisten uit Breedenbroek geeft dit jaar haar jaarlijkse concert op zondag 4 maart.

Het concert vindt plaats in Zalencentrum Koenders te Breedenbroek. Aanvang is 14.30 uur en de zaal is vanaf 13.30 uur geopend. De entree bedraagt 7,50 euro. Men kan nu reeds kaarten reserveren via tel. 0315-651281 of via riahuls@kpnmail.nl. De blaaskapel heeft in de winterdagen een nieuw programma ingestudeerd van Moravische en Böhmische blaasmuziek. Daarbij kunt u weer genieten van diverse solistische hoogstandjes op zowel instrumentaal als vocaal gebied en verrassende elementen. Ook kunt u natuurlijk genieten van enkele van de meest succesvolle nummers van de afgelopen jaren. Ben Donderwinkel zal het concert weer op humoristische wijze presenteren.


Mantelzorgcafé Aalten en Dinxperlo

AALTEN/DINXPERLO - Op dinsdagochtend 13 februari is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, van 10.30 tot 12.00 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden.
Iedere maand kunnen mantelzorgers terecht bij het Mantelzorgcafé. Op dinsdagochtend 13 februari, 10 april, 5 juni, 18 september en 20 november bij 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag 8 maart, 3 mei, 2 augustus, 11 oktober en 13 december bij Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Tabletcursus iPad en Android

AALTEN - In de Bibliotheek Aalten start op 20 februari een nieuwe basiscursus iPad en een basiscursus Android-tablet voor senioren.

Deze basiscursus, georganiseerd in samenwerking met Kruiswerk en iPad4senior, is bedoeld voor mensen die nog niet zo lang een tablet hebben of er nog weinig mee doen. In een klein gezelschap van maximaal acht personen leert men de basisvaardigheden. Kies uit een basiscursus voor iPad (Apple) of Android (zoals Samsung). Cursusdata: maandag 20 en 27 februari, 13, 20 en 27 maart en 10 april. Kosten bedragen voor leden de Bibliotheek en Kruiswerk zestig euro, niet-leden betalen zeventig euro. Inschrijven is wel verplicht en mogelijk via www.kruiswerk of in de Bibliotheek.