Grote drugsvangst

DINXPERLO - Het grensoverschrijdend politieteam heeft 15,9 kilogram amfetamine met een waarde van rond 185.000 euro in Isselburg in beslag genomen.

Dat gebeurde vrijdag 19 januari rond 18.00 uur. Toen hield men een 48-jarige Nederlander aan, die komende uit Dinxperlo in de richting Isselburg reed. Op vragen van de ambtenaren liet de reiziger weten van Zaandam naar Duisburg in het Duitse Ruhrgebiet te willen en vaker via deze vreemde route te rijden. Over de vraag omtrent het vervoeren van verdovende middelen of verboden voorwerpen in de kofferbak lachte de man alleen. In het kader van de controle ontdekten de agenten in de kofferbak een opvallend zware koffer.
Hierop aangesproken deelde de man mede, dat zich in de koffer verdovende middelen bevonden. In totaal kon amfetamine met een geschatte waarde van 185.000 euro in beslag worden genomen. De Nederlander is momenteel op verzoek van de rechter in voorarrest genomen.


Parkeerverbod Emmastraat

DINXPERLO - Burgemeester en wethouders hebben besloten in de Emmastraat nabij huisnummer 1 een parkeerverbod in te stellen. Dit om goede bereikbaarheid van de ondergrondse container te waarborgen.