Foto: collectie Ben Maandag
Foto: collectie Ben Maandag Foto:

Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - Regelmatig wordt in de rubriek Dinxpers Huuksken een (historische) foto of prentbriefkaart uit de collectie van Ben Maandag geplaatst. Wie meer informatie heeft, of wie historisch fotomateriaal ter beschikking wil stellen, kan bij Ben terecht. Zijn adres is Burg. Schepersstraat 1, Dinxperlo, tel. 0315-653449, e-mail benaliemaandag@kpnmail.nl.

Ben schrijft: "Deze keer weer een foto uit Dinxperlo van confectiefabriek Heesen, later de Hedex, Dinxperlo. De foto is uit de jaren vijftig van de werknemers van Heesen. Enkelen zijn er bekend, waarvan 2. Booms, 3. Rietje Seesink en 5. Gerda Hollander. Wie kent de anderen, wie was de fotograaf en op welke locatie is de foto gemaakt, welk jaartal en wie kent er nog een leuke anekdote?"


Reactie op Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - Ben Maandag levert regelmatig foto's aan voor de rubriek Dinxpers Huuksken. Het blijkt een populaire rubriek, want Ben krijgt veel reacties op de rubriek. Ook op de foto van een boerderij in Lintelo kreeg hij reacties.

Ben Schrijft: "De telefoon gaat, met Johan ter Heurne. Ik heb een reactie op de boerderij in Lintelo. De boerderij heet de 'de Stroete' en vroeger woonde hier de familie Groot Nibbelink. Men sprak altijd van Hendrik en Bernard van 'de Stroete'. Bernard emigreerde naar Canada.

Aangezien ik geen naam kende van de bewoners, ben ik op goed geluk naar Lintelo gefietst en trof het dat Gert Visser thuis was. Hartelijk werd ik ontvangen met een lekker bakje koffie. In de jaren negentig is deze boerderij gekocht en verbouwd door de familie Sabee uit Den Haag. In 2004 kochten Gert en Janni de mooi verbouwde boerderij. Gert was (als duivenmelker) met zijn duiven bezig.
Ook is hij voorzitter van de duivenvereniging in Aalten. In de oorlog was de Joodse familie Leezer, die een slagerij in Aalten had, hier ondergedoken. Ook Duitse soldaten namen hun intrek, zodat ze tijdelijk met de Joden samen woonden, maar het is gelukkig goed afgelopen. Gert en Janni wonen aan de Gendringseweg 21."


Cabaretiers Arie Vuyk en Rima
Kawuwung in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op zaterdag 10 februari speelt cabaretier Arie Vuyk de voorstelling Altijd Prijs in de Koppelkerk in Bredevoort. Als support act treedt cabaretier Rima Kawuwung op met haar show RIMEX, mild gebruik multi culti cabaret.

Je kwam gratis ter wereld maar bent hier niet voor niets. Voor wat dan wel? Arie Vuyk legt het aan zijn toehoorders uit. Toen hij even niets te doen had, keek hij voorbij leven en dood en kwam terug met een koffer vol conferences, typetjes, liedjes en onzin. Bijvoorbeeld: Als je zuinigheid niet koopt, dan kost dat geld.
Neem een snelle trendwatcher, de betrouwbare Enkhuizer Almanak, een hippe opiniemaker, voeg daarbij een scheut hoog gevoeligheid en je krijgt Arie Vuyk, die de balans opmaakt, de voorraad telt en kijkt hoeveel er nog over is. Arie ontspant, ontroert, inspireert, verwondert en verbaast.

Deze cabaretavond is in de Koppelkerk in Bredevoort op zaterdag 10 februari, aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree kost tien euro. Reserveren kan via www.koppelkerk.nl of tel. 0543-216005.

Foto: collectie Ben Maandag
Arie Vuyk. Foto: Andrea Oranje