Het kampioensteam DZSV JO17-1. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het kampioensteam DZSV JO17-1. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

DZSV JO17-1 kampioen

DINXPERLO - Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie in de tweede klasse werd in een glansrijke overwinning tegen AZSV JO17-2 omgezet (3-0). Dit betekende dat het kampioenschap behaald werd en DZSV JO17-1 zich in de voorjaarscompetitie mag laten zien in de 1ste klasse.

"Een fantastisch resultaat", aldus trainer Robin te Beest, die voor het begin van de competitie de ambitie uitsprak om kampioen te worden. "Samen met mijn collega trainer/leider Remco Seegers en leiders Wilco Groot Nibbelink, Rene te Grotenhuis en Gerrit Wossink hebben we uitgesproken dat we kampioen wilden worden, maar het is altijd afwachten hoe dingen uitpakken. In de voorbereiding op het seizoen hadden we al gezien dat er veel enthousiasme en kwaliteit in de groep zat en hebben we het SVD-toernooi gewonnen. Daarna hebben we in de beker laten zien dat dit geen geluk was en ook daar zijn we nog een ronde verder. Hierin strijden we 24 februari thuis tegen Vios Beltrum voor een plek in de halve finale. Toch is het altijd afwachten wat het niveau in de competitie is, maar we hebben vanaf de eerste wedstrijd bovenaan gestaan. Het echte besef dat we kampioen konden worden, kwam na de lastige thuisduels tegen Ulftse Boys (3-0 overwinning) en Varsseveld (2-1 overwinning). De jongens hebben laten zien dat ze een hecht team zijn en bereid zijn voor elkaar te werken en te voetballen, elke training en wedstrijd weer. Dit gepaard met een hoop enthousiasme en de trouwe supporters, brengt ons het kampioenschap. Deze week beginnen we met de voorbereiding op de 1ste klasse en als we met dezelfde instelling en enthousiasme doorgaan, hebben wij er vertrouwen in dat we ook daarin zeker geen slecht figuur slaan."

Robert Gesink en Koen Bouwman ambassadeurs Ronde van de Achterhoek

ACHTERHOEK - De Achterhoekse topwielrenners Koen Bouwman (Ulft) en Robert Gesink (Varsseveld), die beiden uitkomen voor Team LottoNL-Jumbo, hebben zich als ambassadeurs aan de Ronde van de Achterhoek verbonden. Die wedstrijd voor elite en beloften wielrenners wordt op zondag 19 augustus voor de tweede keer georganiseerd. Op de dag van de koers staan ook jeugdkampioenschappen gepland en een dag eerder, op zaterdag 18 augustus, wordt de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden.

Als ambassadeurs van de Ronde van de Achterhoek laten Bouwman en Gesink zien de koers een warm hart toe te dragen, evenals de complete wielersport in hun eigen streek. Beiden reden in het verleden, voor zij de stap naar de fulltime professionals maakten, veel koersen op hetzelfde niveau als de Ronde van de Achterhoek. Grote wedstrijden in eigen streek rijden kwam echter weinig voor. Het zorgt er mede voor dat het tweetal de wielerkoers nu omarmt, zodat andere regionale talenten die kans wel geboden wordt.

Verdubbeling
In 2017 werd de Ronde van de Achterhoek voor het eerst georganiseerd. Aan de unieke toertocht, die georganiseerd werd in samenwerking met liefst zes regionale wielerverengingen, deden toen al driehonderd deelnemers mee. Mede doordat het evenement nu eerder op de NTFU-kalender staat, wordt een verdubbeling van het aantal deelnemers verwacht voor de komende editie. Daarnaast werkt de organisatie er hard aan om de wielerklassieker zelf, die vorig jaar live werd uitgezonden op Omroep Gelderland, in 2018 nog aantrekkelijker te maken voor zowel de renners als het publiek.