Jeuk

Ongemerkt wordt er wel eens gekrabd op of aan het hoofd bij situaties die tot nadenken stemmen. Je wordt geconfronteerd met gebeurtenissen die je in eerste instantie niet goed kunt plaatsen. Je ziet of hoort iets, denkt hier over na en gelijk gaat de linker- of rechterhand naar het achterhoofd. Niet met de bedoeling om de denkbeeldige jeuk weg te krabben, maar, ja maar…..

Zou het ook zo zijn gegaan bij de wetenschap dat iemand langs meer dan tachtig adressen moet om te gaan eten? Ga er maar aan staan! Zo veel mensen hebben gereageerd op de oproep om iemand van voedsel te voorzien. Als blijkt dat het geen nepnieuws is, is de oproep hiertoe geheel uit eigener beweging gebeurd. En vrijwillig! Hopelijk lust hij alles. Zou hij links of rechts zijn? Met het eten bedoel ik dan. En zou hij zich liever links of rechts hebben gekrabd? Houdt hij een dagboek bij? Toen en toen, daar en daar, dat en dat gegeten en over dat onderwerp gesproken. Jeukt mij wat.

Maar het kan ook nog over andere jeuk gaan. De Terborgseweg van rotonde tot rotonde is een plaatje geworden. Kan niet anders zeggen. Een mooi glad wegdek, brede fietsstroken, goede parkeerhavens. Alleen heeft iemand bedacht dat de maximum snelheid naar beneden moet. Het was 50 en is nu 30 km. Nu is eindelijk de weg klaar en ligt er schitterend bij en jeukt de voet om het gaspedaal in te trappen, misschien wel tot 48 of 49 km per uur! Het zal wel zijn omdat enkele zijstraten nog niet gereed zijn. Hier wordt nog aan gewerkt en dan is het wel zo aangenaam dat de auto's met 29 in plaats van 49 km langs de boksepiepe van de stroatenmakèrs hen fluit.

Maar als je nu zo'n heel snelle fiets hebt, zo'n speed pedelec (wie bedenkt hier een gewoon Nederlands woord voor??) en je trapt die eens duftig op de staart. Die dingen halen 45 km per uur. Reageert de flitspaal dan ook? Zie je dan oom agent of een BOA het bonnenboekje al trekken? Soms krab je je wel eens waar het niet jeukt!

Hol ow goed!

H. Eurneman