Burgemeester Stapelkamp tijdens zijn toespraak. Foto: Leo van der Linde
Burgemeester Stapelkamp tijdens zijn toespraak. Foto: Leo van der Linde Foto:

Eén keer per week 'ankomm'n en mee-eten'

Op informele wijze de gemeente leren kennen

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Op zaterdag 6 januari konden de bewoners van de gemeente Aalten kennismaken met de nieuwe burgemeester en hem de hand schudden en verwelkomen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. In zijn toespraak gaf Anton Stapelkamp aan dat hij ook op een andere manier kennis wil maken met de inwoners. "Ik zou graag één keer per week bij een bewoner ankomm'n en mee-eten om dan een ontmoeting van mens tot mens te hebben. Gewoon mee-eten wat de pot schaft, mosselen met friet of boerenkool met worst, ik lust bijna alles." Dat kan bij de inwoners thuis, maar ook in een eetzaal of kantine.

Het mee-eten is om 'heel informeel' te horen wat de kijk is van de inwoners op hun buurt of op de dorpen en buurtschappen. De burgemeester wil graag allerlei verhalen horen over de gemeente. "Alles mag aan de orde komen, maar voor een subsidie of vergunning moeten mensen een afspraak maken op het gemeentekantoor." Ook op andere manieren wil Stapelkamp zijn nieuwe gemeente leren kennen. Overal zullen mensen hem kunnen ontmoeten en spreken. Hij wil zich daarbij eerst richten op Dinxperlo, Bredevoort en de buurtschappen. "Van vele kanten ben ik al aangesproken om niet alleen aandacht te hebben voor het dorp Aalten en daar mag u mij op aanspreken. Blijkbaar is dat nog een zeer gevoelig punt, de onderlinge relaties tussen de dorpen. Het is belangrijk om daar dan ook open met elkaar over in gesprek te gaan."

Lees verder op pagina 12

De burgemeester heeft nog geen raadsvergadering voorgezeten en kent dus de raadsleden nog niet zo goed. Hij vroeg hen zich even te melden door hand opsteken. Foto: Leo van der Linde
De jachthoornblazers van de Wildbeheereenheid blazen het nieuwe jaar in. Foto: Leo van der Linde
Veel belangstelling voor de nieuwjaarsreceptie in De Hofnar. Foto: Leo van der Linde
Toepasselijk gebak. Foto: Frank Vinkenvleugel