Maarten en Michelle. Foto: Linelle Deunk
Maarten en Michelle. Foto: Linelle Deunk Foto:

Oktober

In Bredevoort is een begin gemaakt met het onderhoud van de Joodse Begraafplaats door Bredevoorts Belang. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt met de Joodse gemeenschap over de wijze waarop.

De tentoonstelling 'De vrouw als spil van het verzet' in het Nationaal Onderduik Museum in Aalten wordt onder grote belangstelling geopend door Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De 'hangouderen' van Dinxperlo, een groep mannen die vrijwel dagelijks plaatsneemt op een bankje in het centrum van Dinxperlo om het wereldnieuws uit het grensdorp te bespreken, zoekt een groter bankje. Het bankje dat ze nu gebruiken is te klein om alle heren een plekje te bieden.

Het symposium ter gelegenheid van het jubileum van Schaersvoorde levert boeiende gesprekken op.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft – naast de opdrachten van de gemeenteraad uit het raadsprogramma – nog voor een bedrag van 400.000 euro wensen voor aan nieuw beleid toegevoegd.

Belangenverenigingen en buurtschapshuizen verenigingen zich in Platforma Aalten, om daarmee één belangenbehartiger te creëren.

Dinxperlo viert voor het eerst Halloween; het event met activiteiten voor jong en oud, is zo succesvol, dat al is afgesproken om het evenement volgend jaar over twee dagen uit spreiden.

November

De Glazen Boterham komt opnieuw in actie voor Movember, het initiatief dat aandacht vraagt en geld inzamelt voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker.

Een doordachte centrumvisie voor Dinxperlo is noodzakelijk, en pas daarna herziening van het besluit over de supermarktlocatie. Dat vindt ook de gemeenteraad, waar een motie wordt aangenomen om eerst de centrumvisie te ontwikkelen, en daaruit voortvloeiend een plek voor de supermarkt(en) te kiezen.

De leden van DZSV en sv Dinxperlo kregen uitgebreide informatie over de fusieplannen, met daarbij de financiële en andere consequenties; de duidelijke uitleg zorgt ervoor dat bij allebei clubs met een ruime meerderheid vóór de fusie wordt gestemd.

Het Nationaal Onderduikmuseum wint de Gelderse Pauwenveer. Dat levert een kunstwerk op en 25.000 euro.

De Beursvloer van de Aaltense Uitdaging is een groot succes, met 47 matches tussen bedrijven en clubs.

Aalten kreeg te maken met bijzondere politie-inzet: twee agenten van de bereden politie kwamen naar Aalten om te paard aandacht te vragen voor het Donkere Dagen Offensief.

Het Grenslandmuseum heeft het historische pand aan de Markt in Dinxperlo waarin het museum is gevestigd, gekocht.

December

Michelle uit Boer Zoekt Vrouw heeft gekozen voor Maarten, en is nu gelukkig met Maarten Bos, afkomstig uit Barlo, die nota bene niet eens zelf de eerste brief aan Michelle schreef, maar nu blij is dat hij dat – nadat zijn moeder en zus hem aanmeldden – toch heeft gedaan.

De Kom-Es-An-toer was dit jaar voor het eerst op één locatie en was daarmee zeer succesvol.

De Jumbo-spaaractie voor de Aaltense versie van het Monopoly-spel is zo succesvol, dat er veel meer spellen moeten worden besteld.

Gerard te Hennepe en Ap t4e Winkel van Platform Aalten. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Ed Naves van DZSV wordt gefeliciteerd met de succesvol verlopen stemming voor FC Dinxperlo. Foto: Wim Nieuwboer
Henk Rijks, Wilfried Arentz en burgemeester Stapelkamp met het Monopolyspel. Foto: Frank Vinkenvleugel
De hangouderen van Dinxperlo, die klagen over te kleine bankje. Foto: Waltraud Wensink
Halloween in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel