Leen Nederlof en Hans Veerbeek zijn Koninlijk onderscheiden. Foto: Frank Vinkenvleugel
Leen Nederlof en Hans Veerbeek zijn Koninlijk onderscheiden. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Juli

In de gemeente Aalten wordt – als één van de laatste gemeenten in de Achterhoek – de nieuwe wethouders benoemd. Het college bestaat nu - naast burgemeester Anton Stapelkamp – uit de wethouders Joop Wikkerink (PP), Martin Veldhuizen (VVD), Hans te Lindert (CDA) en Ted Kok (CDA). Dat betekent dat er afscheid wordt genomen van wethouder Henk Rijks (GB), en van de vertrekkende wethouders Henk Wiltink en Gerard Nijland.

De akkerrandenroutes, ontstaan uit het zesde jaar van het akkerrandenproject in de gemeente Aalten, zijn gebundeld in een boekje.

Op de Zwarte Cross werd de door Paul Heutinck ontworpen Achterhoekse vlag gepresenteerd.

De droogte en hitte houdt de regio in zijn greep. Er heerst een verbod op het gebruik van oppervlaktewater om te sproeien.

Het City Beach Toernooi in Dinxperlo bestaat 25 jaar; twee organisatoren van het toernooi, Leen Nederlof en Hans Veerbeek, werden op het jubileumfeest Koninklijk onderscheiden.

Cliënten van Careaz Dr Jenny beleven de dag van hun leven op de Zwarte Cross.

Slagerij van Schie in Dinxperlo viert het dertigjarig jubileum.

Augustus

Het GUV Goede Doelen Fonds is opgericht. Het fonds krijgt kapitaal via de GUV maar ook bijvoorbeeld via de AFM Hulpweek, een actieweek van de lokale omroep.

Lotteke Bussink rijdt op haar pony Laila een sponsortocht van Ruurlo naar Dinxperlo, om geld in te zamelen voor onderzoek naar longfibrose, waaraan haar opa uit Ruurlo lijdt.

September

De Brandweer in Aalten heeft dringend nieuwe brandweerlieden nodig om de gewenste brandweerzorg te kunnen blijven garanderen.

Het 'kastje van Daan' is een kastje waarin Daan Ijzweg – en intussen ook anderen - spullen en voedsel zet, dat door iedereen mag worden meegenomen. Tegen verspilling, maar ook om mensen te helpen die het moeilijk hebben.

Hans de Beukelaer wint de Erfgoedprijs voor de gemeente Aalten, voor het schrijven en uitgeven van streekboeken.

Schoef 's An in Kulturhus Lintelo was één van de eerste eet- en ontmoetingsprojecten in de regio; het is al tien jaar succesvol.

De droogte heeft gevolgen voor de opbrengst van de maïsoogst.

De parochie Sint Ludger maakt bekend dat er tot 2026 zes kerken gesloten worden in het werkgebied. Het besluit dat de rk-kerken in Aalten en Bredevoort 'aan de eredienst worden onttrokken'. Het eerst waarschijnlijk de de St. Helenakerk in Aalten.

Bewoners van Careaz Dr Jenny op de crossbaan van de Zwarte Cross. Foto: Frank Vinkenvleugel
De wethouders van de gemeente Aalten. Foto: PR
Hans de Beukelaer wint de Erfgoedprijs. Foto: Frank Vinkenvleugel
De brandweer Aalten is dringend op zoek naar mensen. Foto: Lydia ter Welle
Lotteke Bussink rijdt met haar pony Laila een tocht om geld in te zamelen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het GUV Goede Doelenfonds is opgericht. Foto: Bert van Asselt