Gemeente-top 25 bij radio AFM/Hulpweek

AALTEN - Binnen de gemeenteraad is het initiatief ontstaan om de AFM/Hulpweek 2018 te steunen. En wel door een Gemeente-top 25 samen te stellen. Een beetje à la de top 150 van de Tweede Kamer. Een leuke en verrassende lijst. De initiatiefnemers hebben contact gehad met AFM en zij zijn erg enthousiast! Ze willen dan ook graag de Gemeente Top 25 uitzenden in de Hulpweek 2018. Leo den Hartogh van AFM/Aladana zal behulpzaam zijn met het samenstellen van de lijst.

Raadsleden, collegeleden en leden van de griffie konden hun favoriete top 5 opsturen naar raadslid Esther Diepenbroek (raadslid Progressieve Partij). Als men het leuk vond om een toelichting te geven over waarom men voor een nummer kiest, kon dat ook. De nummers die meerdere keren genoemd worden, komen in volgorde in de Top 25. Uiteraard het vaakst genoemde nummer op 1. Uit de nummers die slechts één keer genoemd worden, wordt de lijst verder samengesteld, rekening houdend met diversiteit aan muziekstijlen.
Omdat de initiatiefnemers hiermee de Hulpweek 2018 willen helpen, werd het volgende bedacht: degenen die op de nummer 1 hit gestemd hebben, doneren 25 euro, die op de nummer 2 hit gestemd hebben doneren 24 euro enzovoorts. Men betaalt alleen voor zijn/haar hoogst genoteerde hit.
Wie benieuwd is waar de raads- en collegeleden het liefst naar luisteren, kan de Gemeente Top 25 horen op woensdagmiddag 19 december op AFM. De presentatie is in handen van Leo den Hartogh. Esther Diepenbroek is te gast in de studio.