Johnsen Bacuna van Berkum legt het af tegen Erwin Nieuwboer (links) en Bram Rensing, terwijl Jonathan Goosen op de achtergrond goedkeurend toekijkt. Foto: Cor Hinkamp Foto:

Vierde overwinning op rij voor AZSV

AALTEN - AZSV heeft de vierde overwinning op rij geboekt door thuis met 1-0 van Berkum te winnen. Niek te Veluwe was de matchwinner met zijn doelpunt acht minuten voor de pauze. Door deze winst gaat AZSV als zesde van de hoofdklasse B de korte winterstop in.

Trainer Dave de Jong begon in dezelfde opstelling als tegen csv Apeldoorn, maar had wel op de bank weer de beschikking over Rik van der Eerden. Al snel kreeg AZSV een goede kans via Sjoerd te Boekhorst, maar doelman Dominic van Hoof kon de bal pakken door een slechte aanname van de AZSV-aanvaller. Daarna had AZSV geluk, dat Chris van der Meulen de bal tegen de bal schoot, nadat hij goed weggelopen was bij Freek Mulder. De rebound kwam voor de voeten van Yannick Kaluzi, maar gelukkig kon Jonathan Goosen de bal op de doellijn nog blokken. Kort daarna draaide Joost Rasing goed naar binnen, maar zijn schot ging maar net naast. Iets na een kwartier spelen kreeg Rasing wederom een goede kans na aangeven van Yordi Orriëns, maar doelman Van Hoof redde bekwaam. Even later had Van Hoof het geluk aan zijn zijde, toen hij een inzet van Kars Vierwind, dat van richting werd veranderd, alsnog kon keren.

Kort daarna dacht AZSV aan een strafschop, toen Niek te Veluwe goed doorzette en de bal teruglegde op de inkomende Joost Rasing, die aangetikt leek te worden maar scheidsrechter Germs zag er geen penalty in. Acht minuten voor de pauze werden de roodwitten beloond voor hun goede eerste helft. Sjoerd te Boekhorst legde bal terug op de inkomende Niek te Veluwe, die van 20 m voor de 1-0 zorgde. Meteen na die voorsprong miste Sjoerd te Boekhorst de bal net op aangeven van Kars Vierwind en was Joost Rasing niet scherp genoeg bij een pass van Erwin Nieuwboer, zodat Dominic van Hoof kon ingrijpen. Op slag van rust werd Berkum nog een keer gevaarlijk. Een schot van Marc van der Meulen werd door Jasper te Kolste goed gepakt.

In de tweede helft was het beeld anders. Berkum zette nadrukkelijk aan en ging op jacht naar de gelijkmaker. De Zwollenaren hadden meer balbezit en AZSV was niet in staat om zich daar onderuit te voetballen. De passes aan Aaltense kant waren te onzuiver, zodat de ploeg van trainer Raymond Schuurman druk kon blijven uitoefenen op de Aaltense verdediging. Berkum had veel meer balbezit maar werd nauwelijks gevaarlijk, al leek het ieder moment gevaarlijk te kunnen worden voor het doel van Jasper te Kolste. AZSV vertrouwde op de verdediging, die al twee wedstrijden achter elkaar de nul had gehouden. In de slotfase moest de AZSV-aanhang twee keer diep doorademen. Eerst bij een schot van aanvoerder Marc van der Meulen, maar negen minuten voor tijd vooral bij een kopbal van Björn Bakker, die na een mistrap van Jonathan Goosen plotseling een grote kopkans kreeg, maar de bal naast het doel van Jasper te Kolste kopte.

In de slotfase kreeg Michel van Aggele van Berkum nog de rode kaart na een overtreding op Erwin Nieuwboer en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Germs kon AZSV voor de vierde keer op rij drie punten bijschrijven. Daarmee gaan de Aaltenaren met een comfortabel gevoel de winterstop in. Komende dinsdag speelt AZSV nog in de beker tegen AZSV-2. Deze onderlinge clash wordt gespeeld op het kunstgras van sportpark Villekamp en begint om 20.15 uur.