Afbeelding

Jan ter Horst wint LSD-toernooi

AALTEN - Bij het Karpermeer werd op vrijdagavond 14 december het jaarlijkse LSD-toernooi van BCA gehouden.

In poule 1 streden Asmond de Jong, Kang Ming Ling, Marco Ubbink en Fred Kousbroek voor een plek in de volgende ronde. Uiteindelijk behaalden Marco 4 en Asmond 3 punten in de poule. Zo plaatsten zij zich voor de kruisfinales. In poule 2 (Jan ter Horst, Gerrit Nijman, Vincent Huitink en Wim Lammers) wisten Jan (6 punten) en Gerrit (4) beslag te leggen op de overige plekken in de kruisfinales.

In de kruisfinales was het een strijd tussen Marco en Gerrit. Die strijd werd gewonnen door Marco. In de andere kruisfinale speelden Asmond en Jan een verbeten strijd en Jan trok uiteindelijk aan het langste eind en plaatste zich, naast Marco, voor de finale.

In de strijd om de 3de en 4de plek wist Gerrit nipt te winnen van Asmond .

De finale was echt spannend; aan het eind van de partij hadden beide heren hun aantal caramboles gehaald en moest er een shoot-out komen. Deze werd door Jan net iets beter gespeeld, waardoor hij de LSD-kampioen van 2018 is geworden en de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

In het voorjaar van 2019 organiseert bv BCA een libre-toernooi. Wie wil meedoen, moet even een mailtje sturen naar Wim Lammers, willemina87@ziggo.nl.