Heren De Hofnar-Bovo mengt zich in top; dames onderuit

AALTEN - De heren van De Hofnar-Bovo stonden afgelopen zaterdag met een volledige selectie aan de start voor de wedstrijd tegen het Nijmeegse Pegasus. En dat legde de Aaltense volleyballers geen windeieren: de volle winst werd binnengehaald: 4-0. De heren mengen zich als promovendus daarmee in de strijd binnen de top-5 van de Tweede Divisie B.

Beide teams speelden al eerder tegen elkaar, In de eerste ronde voor de nationale beker. Toen won Pegasus in een wedstrijd die door de Aaltense ploeg meer als voorbereiding werd gezien.
De basis bestaande uit: Huisman, N. Swijtink, J.D. Swijtink, Zeilstra, N. van der Bend, Korten en libero Ter Haar nam Pegasus zaterdag direct onder vuur met een sterke service waardoor Bovo een voorsprong nam. Door zelf het tempo te blijven bepalen en een veel scorende Zeilstra bleef Bovo scherp waardoor de eerste set gemakkelijk werd binnengehaald: 25-14.
Pegasus kwam vervolgens wat dichterbij en enkele lange rally's volgden. Bovo slaagde er echter in veel van deze belangrijke rally's naar zich toe te trekken. De tweede set eindigde in 25-19. Set 3 in een duidelijke 25-15.
In set 4 startte Pegasus met een heus 'alles-of-niets' spelletje . Na een time-out bij een stand van 0-5 herpakten de Aaltense heren zich. Met 25-20 stelden de Aaltense volleyballers orde op zaken. Het Barchemse BVC komt komend weekend naar Aalten. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Dames onderuit
Het is de dames van De Hofnar-Bovo uit Aalten niet gelukt punten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen LEDnovate Esch Stars Dames 1 uit Vasse. Het duel in de Stationshal ging met 0-4 verloren.
Hoewel de Aaltense volleybaldames er op gebrand waren punten te pakken na een periode vol blessures. Maar met een bijna geheel fitte selectie werd met de setstanden 16-25, 21-25, 16-25 en 18-25.
Volgend weekend spelen de dames opnieuw thuis, om 18.00 uur tegen Rivo uit Rijssen.