Hans Klumpenhouwer te midden van de artikelen die geveild worden. Foto: PR
Hans Klumpenhouwer te midden van de artikelen die geveild worden. Foto: PR

Dorcas-winkel Aalten viert

eerste lustrum met veiling

AALTEN - De Dorcas-winkel Aalten bestaat vijf jaar en viert dat op 15 december. De vestiging aan de Nijverheidsweg 1 wordt voor de gelegenheid uitgebreid met een tent, waardoor ruimte ontstaat voor de vele activiteiten rond dit jubileum.

Vanaf 10 uur is iedereen welkom om het eerste bestaanslustrum mee te vieren, onder het genot van een hapje en een drankje. Er wordt onder meer een modeshow georganiseerd, en er is muziek van de Rainbowband en zang door Leonne en Heidi Gussinklo. In de middag is er een grote veiling, onder leiding van Jan Breukelaart. Deze begint om 13.30 uur. Belangstellenden kunnen op de kijkdagen al uitzoeken, waar zij hun slag willen slaan. Dat kan op 13 en 14 december van 9.30 tot 15.30 uur en op de feest- en veilingdag zelf van 9.30 tot 13.30 uur.
Dorcas.nl bestaat nu 38 jaar en streeft ernaar dat kwetsbare mensen en gemeenschappen tot hun recht komen, gesteund worden en een bestaan op kunnen bouwen. Door allerlei omstandigheden kunnen mensen slachtoffer worden, zoals oorlog, natuurgeweld, epidemie of een ingestorte economie. Elk mens is het waard om gezien, gehoord en waar nodig geholpen te worden, vindt Dorcas, dat zich inzet voor de meest kwetsbaren. De organisatie in Aalten is blij om te zien dat haar werk de afgelopen vijf jaar projecten en mensenlevens heeft veranderd. Het motto is en blijft: Samen in actie voor de allerarmsten.