Cynbel. Foto: Eigen foto
Cynbel. Foto: Eigen foto Eigen foto, vrij van rechten

Cynbell speelt zaterdag in voorpgramma The Vipers

AALTEN - Cynbel speelt zaterdag 24 november vanaf 20.00 uur op in het voorprogramma van ’s wereld beste Queen tribute band The Vipers uit Italië in evenementencentrum De Hofnar in Aalten.

Cynbel bestaande uit Timon Hoitink (drums, zang), Wolter Jetten (bas, achtergrondzang) en Ricardo te Kolste (gitaar, achtergrondzang) zijn van jongs aan samen aan het spelen. Ze leverden al vele goede liedjes op en daar begint het mee. Zo bewijst ook het verhaal van CYNBEL De eerste drie singles leverden de band een dikke tour door Nederland met de Popronde, live optreden bij 3FM en Radio 1. In 2017 bouwt de band rustig voort op de ingezette, stijgende lijn.Na een geweldige aftrap in Paradiso speelt de band op diverse poppodia en festivals. 2018 staat voor CYNBEL in het teken van de relaese van de debuut EP Unspoken tales en het opnemen van de 2e EP. Be band trapte af met een aftershow in de AFAS Live (voorheen Heineke Music Hall) als support act van Stereophonics.

De hoofdact van de avond bestaat uit de Italiaanse Queen Tribute band The Vipers. Zij brengen deze avond een ode aan de legendarische zanger Freddie Mercury die 27 jaar geleden ook op 24 november overleed in London. Deze charismatische boegbeeld van de Engelse rockband Queen mocht slechts 45 jaar oud worden, veel te vroeg naar ons idee. Daarom gaan we op 24 November terug in de tijd met 'Remember Freddie'.

Met zijn band Queen schreef hij muziekgeschiedenis. De Italiaanse Queen tribute formatie The Vipers brengt daarom een ode aan één van de meest geliefde popsterren allertijden. Zanger Giuseppe Maggioni werd in 2014 bekend door het programma The Voice of Italy waarbij zijn versie van Queen's 'Don't Stop Me Now' hoge ogen gooide. Zijn stem lijkt angstaanjagend veel op die van Freddie Mercury. Grote Queen’s fans, zo omschrijven Giuseppe Maggioni (vocals), Giordana Bruno (gitaar), Michele Carminati (basgitaar|) en Roberto Previtali (drums) , de leden van The Vipers zichzelf. Ze weten de legendarische tracks van de Britse Band tot in detail na te bootsen. Uiteraard door de nadruk te leggen op de muzikale kracht van de bekendste band ter wereld, maar ook die kenmerkende kledingstukken en kapsels te gebruikenwaar Freddie Mercury en z’n mannen om bekend stonden.

‘The Vipers’ verzorgde sinds 2002 ruim duizend shows in heel Europa en worden alom geprezen om hun act. Onlangs waren zij nog te zien op kermis in Varsseveld. De grote Queen hits, uiteraard aangevuld met het showmanship en zelfs de kostuums van Freddie Mercury, werden onder meer opgepikt door de officiële Queen website en diverse internationale media. Een echt aanrader!

Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop bij Messink & Prinsen, Meneer Kees, en twintig euro aan de avondkassa.


streektheateraalten.nl