Mama Café: 'Opvoeden is samenspel'

AALTEN - Op woensdag 21 november bezoekt Rianne Stemerdink, coördinator Home-Start, het Mama Café in de Bibliotheek Aalten.

Rianne Stemerdink is Kindertaalcoach en coördinator Home-Start. Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed-en gezinsondersteuning bij alledaagse lichte opvoedvragen. Home-Start wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.
Tijdens het Mama Café gaat Rianne met ouders in gesprek over het thema 'Opvoeden is samenspel', het thema van de 'Week van de opvoeding', afgelopen oktober. De vrijwilligers van Home-Start geven aan dat niet alleen de ouders bepalen hoe de opvoeding eruitziet, ook de buitenwereld heeft hier een groot aandeel in. Denk daarbij aan oma's en opa's, familieleden, vrienden, kinder- en peuteropvang, basisscholen, sportverenigingen et cetera. Onderwerpen die deze ochtend aan de orde komen zijn: wat betekent 'Opvoeden is samenspel' voor jullie? Herken je waar de vrijwilligers van Home Start aan denken bij dit thema en zo ja, wat vind je er dan van? En wat als je maar een heel klein netwerk hebt, wat betekent dat dan voor jou als ouder en welke invloed heeft het op de opvoeding? Het Mama Café wordt gehouden in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, op woensdag 21 november van 10.30 tot 11.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). Deelname is gratis, iedereen is van harte welkom.