Een spelmoment uit de wedstrijd tegen SVGG. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd tegen SVGG. Foto: PR Foto:

AD´69 wint met monsterscore: 0-10

AALTEN - Dat AD'69 een overwinning zonder tegendoelpunt zou boeken werd nauwelijks verwacht, want dat is dit seizoen nog geen enkele keer gelukt. Maar dat het tegen SVGG 0-10 zou worden had niemand voor mogelijk gehouden. Daarmee was niet alleen keeper Anthony Ikink aangenaam verrast.

Heel AD leefde op toen in de 21ste minuut Zila Ertunc de score opende nadat de bal via Sven Breukelaar uiteindelijk door Dylan Bauhuis was voorgegeven. Die 0-1 voorsprong was een ongekende luxe want tot nu toe moest AD'69 altijd achter de feiten, lees achterstand aanlopen. Vier minuten na de openingstreffer startte Dylan Bauhuis langs de zijlijn over rechts. Zijn voorzet werd door Recep Kaya over de keeper gelobd, maar de bal raakte de lat. Amper een minuut later ging dezelfde Kaya nu over links langs de zijlijn. Zijn voorzet langs het doel werd door aanvoerder Nick Ebbers fraai ingeschoten. Een paar minuten later was het wederom Recep Kaya die met een vrije trap Nick Ebbers de gelegenheid gaf de 0-3 binnen te koppen.
Met een 0-3 voorsprong ging AD'69 de kleedkamers in. Tevreden, maar nog niet gerust op een 3-puntengang terug naar Aalten. En terwijl SVGG direct na aanvang van de tweede helft het initiatief in handen nam was het toch weer AD'69 dat in de 48ste minuut een eind maakte aan alle ambitie van de tegenstander: Dylan Bauhuis trok een fantastische solo door tot in de 16, zag daar drie medespelers staan, maar ging zoals het een spits betaamt voor eigen succes. Hij plaatste de 0-4 fantastisch onbereikbaar in het doel van SVGG.
Met 0-4 kon het niet meer fout gaan maar om aan alle onzekerheid een einde te maken schoot Jeroen Scholten in de 53ste minuut de 0-5 vanuit een vrije trap vanaf 20 meter binnen. Alle ambities van SVGG waren nu helemaal aan flarden en de thuisclub werd vanaf dit moment een speelbal van AD'69. Het wachten was op de 0-6 en SVGG kreeg die in de 65ste minuut om de oren. Michiel Ebbers scoorde uit een voorzet van Dylan Bauhuis. Robin Raben wist in de 71ste minuut met een prachtige bal de keeper te verrassen en de opvallend goed spelende Recep Kaya kon hierna slechts acht minuten geduld opbrengen om nu een keer voor eigen succes te gaan. Hij zette de 0-8 op het scorebord. De 0-9 kwam wederom op het conto van Dylan Bauhuis in de 83ste minuut na een voorzet van Recep Kaya.
Na deze 0-9 leek AD het wel te geloven. De Aaltenaren gaven zowaar twee kansen weg aan SVGG, maar gelukkig voor keeper Anthony Ikink ging dit de verdediging te ver. Onder leiding van Maik Gerling werd snel orde op zaken gesteld. De enige kans die zich nu nog voordeed werd meteen de 0-10 van Dylan Bauhuis toen de bal na een inworp van Nick Ebbers via het hoofd van broer Michiel uiteindelijk bij hem terechtkwam.
Deze monsterscore is voor AD'69 een positieve boost richting de pot van volgende week: tegen koploper VVG'25.