Bredevoort verliest terecht van Meddo

BREDEVOORT - Bredevoort heeft niet kunnen stunten in de uitwedstrijd tegen Meddo. Deze ploeg, van te voren gezien als één van de favorieten voor het kampioenschap, won met 4-2. Een terechte uitslag, gezien het wedstrijdbeeld. In de beginfase deed Bredevoort nog redelijk mee: er werd rustig gevoetbald en de vrije man werd gevonden. Maar toen Meddo druk ging zetten werden de Bredevoorters slordig. De tegenstander kon echter niet meteen profiteren van de fouten van Bredevoort, deels door het ontbreken van scherpte bij de aanvallers van Meddo, maar ook doordat Ruben Anvelink erg sterk keepte. Na 26 minuten viel het doelpunt uiteindelijk toch. Nog geen vijf minuten later was het al 2-0: ditmaal scoorde de spits van Meddo. Toch wist Bredevoort nog enigszins terug te komen. Met een 2-1 stand werden de kleedkamers opgezocht. Waar de eerste helft vrijwel volledig voor Meddo was, was dit in de tweede helft minder het geval. Bredevoort had nu de wind in de rug en kwam daardoor makkelijker onder de druk uit. Toch was het wederom Meddo dat scoorde. Na een grote blunder in de Bredevoortse defensie wist de vlotte rechtsbuiten van Meddo het gekregen cadeautje uit te pakken en goed binnen te schieten. Toch gaf Bredevoort zich nog niet gewonnen. Rik Tankink slalomde om meerdere spelers van Meddo heen bereikte met zijn voorzet Thijs Navis. Die kreeg de bal een beetje achter zich, maar toch in het Meddose net. Dit doelpunt bracht het geloof terug bij Bredevoort, dat vervolgens koos voor de lange bal. Daar ging de defensie van Meddo echter grotendeels goed mee om. Er viel nog één doelpunt, maar aan de andere kant. Dezelfde rechtsbuiten als bij het derde Meddose doelpunt wist een voorzet goed te controleren en feilloos binnen te schieten. Na dit vierde doelpunt van Meddo was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Beide teams konden niet heel veel meer creëren en de scheids floot af met een 4-2 eindstand.Zondag om 14.00 wordt Den Dam thuis ontvangen.