Papiervouwwerk van Henk van der Vorst. Foto: PR
Papiervouwwerk van Henk van der Vorst. Foto: PR Foto:

Workshop papier vouwen in Koppelkerk

BREDEVOORT - De expositie Optische Objecten in de Bredevoortse Koppelkerk, waar tot en met 23 december werken van vijf kunstenaars te zien zijn, krijgt er op zondag 4 november nog een dimensie bij: een van de exposerende kunstenaars, Henk van der Vorst, geeft een workshop papier vouwen.

Te midden van zijn papiersculpturen laat Van der Vorst de deelnemers op simpele wijze kennismaken met de kunst van het papier vouwen (in het Japans: origami) . De workshop is ook geschikt voor kinderen.
Henk van der Vorst was van 1982 tot 2006 werkzaam als hoogleraar Numerieke Wiskunde in Delft en Utrecht. Hij maakt sculpturale objecten van papier. Daarbij gebruikt hij zelfontworpen motieven, veelal met een op-art karakter. Andere toepassingen zijn prints op aluminium, porseleinen borden en textiel. Hij woont en werkt in Maarn.
De vijf optische kunstenaars in de expositie Optische Effecten proberen verwarring te stichten bij de kijker: wat je denkt te zien, is bij nadere beschouwing niet wat je ziet. De kunstenaars lieten zich inspireren door de grootmeesters van de optische en surrealistische kunst: M.C. Escher, Magritte en DalĂ­.
Er zijn twee sessies: om 14 uur en om 15 uur. De kosten bedragen 8 euro, inclusief entree expositie en kop koffie of thee. De kerk is te vinden aan de Koppelstraat 35. Reserveren is gewenst en kan via tel. 0543-216005 of de website.


www.koppelkerk.nl