Nederland Leest over Voeding

REGIO - De hele maand november staat in het teken van voeding; het thema van Nederland Leest 2018. De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert diverse lezingen en workshops rondom het thema, het geschenkboekje ligt vanaf 1 november weer klaar in de Bibliotheek.

Nederland Leest heeft in 2018 als thema Voeding, van 10 tot en met 18 november is de Kookboekenweek. De Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft in november een smakelijk programma samengesteld.
Zo is er onder andere een lezing over 'Voeding in de Kunst' door kunsthistoricus Maria Driessen op dinsdag 13 november in Aalten, een lezing over Voeding en hormonen door Inge te Paske op woensdag 28 november in Terborg en de lezing door schrijfster Franca Treur in Dinxperlo op dinsdag 6 november. Fotoclub Helios uit Aalten heeft speciaal rondom voeding een foto expositie samengesteld die gedurende de maand november in de Bibliotheek Aalten te zien is. In de Bibliotheek Ulft vertelt Francisca Schipper op zondag 11 november over gezonde en veilige voeding, natuurlijk kan er ook geproefd worden. Woensdag 14 november is Els ter Burg van De Kookmuts met hapjes in de Bibliotheek Aalten. En in de Bibliotheek Gendringen serveert Bea van den Boom op vrijdag 16 november bekende en geliefde Nederlandse gerechtjes en nieuwe, herontdekte en gezonde hapjes. Het volledige programma is te lezen op www.achterhoeksepoort.nl.
In november leest heel Nederland 'Je bent wat je leest'. In dit gratis geschenkboek van de Bibliotheek belichten vijf culinaire kopstukken, waaronder Kok des Vaderlands en kookboekenschrijver Pierre Wind, verschillende aspecten van ons eten. Het boek kan vanaf 1 november in de Bibliotheek worden opgehaald.