De Groene Pleisterplaats. Foto: PR
De Groene Pleisterplaats. Foto: PR

Kom es an bij De Groene Pleisterplaats

Kom es an toer wordt Kom es an

Door Karin Stronks

AALTEN/HAART – De derde editie van Kom es an wordt gehouden op één locatie. Deelnemers presenteren zich op zaterdag 24 en zondag 25 november bij De Groene Pleisterplaats aan de Buninkdijk 12 op De Haart. "De winterse sferen blijven, ook het programma is net als voorgaande jaren zeer divers, voor iedereen is er iets leuks te zien en te beleven. Geen rondje Aalten langs deelnemende bedrijven en personen maar demonstraties, wandeltochten, muziek, kunst, hapjes en drankjes op één locatie. De derde keer is het Kom es an! De primeur is voor De Groene Pleisterplaats, en in de komende edities is men welkom op andere locaties!" Aan het woord is Henri Harmsen, eigenaar van De Groene Pleisterplaats.

Eén locatie
Niet alleen de opzet van Kom es an is veranderd, ook het tijdstip is dit jaar naar voren gehaald. Tiny Toebes legt uit waarom: "De eerste en tweede keer was de Kom es an toer in december, gelijk met de Adventsmarkt en de Kerstbrasserie. We vonden dat een beetje veel van het goede in één weekend. Vorig jaar lag er een dik pak sneeuw, door code oranje werden mensen geadviseerd om niet op pad te gaan waardoor het bezoekersaantal toch enigszins tegenviel. Wel logisch natuurlijk maar jammer voor al onze deelnemers die druk zijn geweest met het evenement. Daarom nu een andere insteek, al het goede van de vorige keren hebben we samengebracht op één locatie en op een eerder tijdstip!" De Groene Pleisterplaats biedt 500 vierkante meter winterse sferen. Een grote loods wordt sfeervol aangekleed. Het programma ziet er zeer afwisselend uit. Van proeverijen van streekproducten tot meubeltjes pimpen, van geurkaarsen tot midwinterhoornblazen, van stokbrood bakken tot creatief met hout, spijkerstof, wilgentenen of steen, de Wildbeheereenheid geeft uitleg over haar werkzaamheden. Beeldhouwster Marijke Corporaal, één van de deelnemers, vertelt: "Winterse sferen en natuur, dat zijn de ingrediënten van Kom es an. Je zou het winterfair kunnen noemen. Er staan vuurkorven die voor een gezellige en knusse entourage zorgen, De Bree tuinen zorgt voor sfeervolle decoratie. Samen maken we er iets moois van voor de bezoekers! De entree is gratis, het is een dagje uit voor het hele gezin!"

Wandelen
Camping 't Walfort, theetuin Rensink, De Bree tuinen, beeldhouw aterlier Marijke Corporaal, logies verblijf De Möllenhook, Wenninkmolen, varkenshouderij en kersentuin De Wendelenhutte en De Groene Pleisterplaats zijn de acht organiserende bedrijven/mensen. Zij presenteren zich naast een grote diversiteit aan deelnemers. Josien te Lindert glimlacht: "We hebben zelfs een Hottub staan, bezoekers die dat leuk vinden moeten hun zwemspullen maar meebrengen!" Ze voegt toe: "We hebben ook twee wandeltochten uitgezet, men kan tien of vijf kilometer wandelen door het mooie landschap van De Haart. Sportievelingen kunnen zelfs vijftien kilometer lopen door beide routes af te leggen. Tussendoor kan men genieten van een lekkere kop soep of warme chocolademelk, een hamburger of knieperkes! Ook dit jaar is er weer een puzzel voor leuke prijzen!"

Collectebus
Kom es an biedt naast de 'Winterfair' in de grote loods ook een kijkje in de keuken van De Groene Pleisterplaats. De sfeervolle knusse ontvangstkamer/keuken kan men bezoeken en de vier Bed & Breakfast kamers waar gasten kunnen overnachten zijn eveneens te bezichtigen. Kom es an is op zaterdag 24 november van 14.00 tot 20.00 uur, zondag 25 november kan men het evenement bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, consumpties zijn te verkrijgen tegen betaling. Mariëlle Harmsen vertelt: "We hebben op diverse plaatsen een collectebus staan, mensen kunnen hierin een vrije gift doen. Een deel van de opbrengst is voor een lokaal goed doel. Vorig jaar hebben we de AFM Kinderhulpweek gesteund."


www.komesantoeraalten.nl