Marcel Kapteijn, zanger van Ten Sharp. Foto: Rik Braune
Marcel Kapteijn, zanger van Ten Sharp. Foto: Rik Braune

Ten Sharp op AAP for Serious Request

AALTEN - Zoals ieder jaar nodigt de vereniging Aaltens Artistiek Popbelang (AAP) een gerenommeerde en gearriveerde gastmuzikant voor het AAP festival ten bate van Serious Request. Zaterdag 15 december kunnen bezoekers in oerkroeg Schiller meebrullen met de wereldhit 'You' van de formatie Ten Sharp. Niemand minder dan zanger Marcel Kapteijn van de band Ten Sharp is ingelijfd voor deze editie.

Ten Sharp werd in 1984 opgericht en scoorde het jaar erop bescheiden hits met de nummers When the snow falls (door sommigen vergeleken met de Britse band Talk Talk) en Japanese lovesong.
In 1991 kende Ten Sharp internationaal succes had met de hit You. Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden zelfs op de eerste plaats van de hitparade gestaan. Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met Rich man. In 1992 werd de band voor hun internationale succes onderscheiden met de Conamus Exportprijs.
Hoewel zanger Marcel Kapteijn samen met zijn Ten Sharp maatje Niels Hermes nog bij tijd en wijle op verzoek de grens overtrekt om ergens 'You' te vertolken, is de zanger nu vooral solo bezig. Hij ontmoette schrijver/producer Peter de Wijn met wie hij tot op heden meerdere albums maakte van grote diversiteit .
De albums 'It All Begins With A Smile' en 'The Man I Am', alsmede de singles 'Got A Feeling' en 'Hands Of Time' haalden bescheiden hitnoteringen maar laten vooral de gevarieerde capaciteiten van de zanger horen.
Verleden jaar bracht hij het bijzondere 'A Capella River Songs' uit, gevolgd door de zeer diverse Christmas 8 track 'Ding Dong Days'. Deze avond zal Ten Sharp met de Allstar Band behalve eigen songs, inclusief de wereldhit, ook enkele covers ten gehore brengen zoals Mr Blue Sky van ELO en Loosing My Religion van R.E.M. Behalve Ten Sharp juweeltjes zullen tijdens dit festival ook de AAP Allstar band en de bands Dawnbreakers en Miller & the Tonemachine acte de présence geven. Meer live namen volgen.
De voorverkoop voor dit festival is online reeds gestart via Eventgoose. Papieren entreekaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 1 november bij: café Schiller, De Kaplaars, boekhandel Messink & Prinsen. Tickets kosten 8,50 euro in de voorverkoop en een tientje aan de avondkassa.
De deuren gaan zaterdag 15 december om 19.30 uur open en exact een half uur later zal de eerste band de versterkers opendraaien. Uiteraard gaat de opbrengst, na aftrek onkosten, naar het goede doel.