Een spelmoment uit de wedstrijd van AD '69 tegen MEC. Foto: PR

AD'69 wint ruim van MEC

AALTEN - AD '69 speelde zondag thuis tegen MEC uit Miste. De teams hadden in september nog in de Achterhoek Cup tegen elkaar gespeeld en toen wist AD'69 op karakter met 3-4 te winnen. Aan deze wedstrijd begonnen beide teams, die overigens in de stand gelijk staan, gretig op het nieuwe sportpark Zuid. Het werd 4-2 voor AD '69.

Met in de elfde minuut een schotje voorlangs het doel van AD'69 zorgde MEC voor het eerste scoringskansje tot dusver en AD'69 had de pech om even later in de 22ste minuut Michiel Ebbers met een blessure te moeten wisselen en vanwege een noodzakelijke wissel van Lars Rave (blessure) in de 36ste minuut kwamen Thomas Oostrik en Emre Topal in het veld. Het spel van AD'69 was niet wat je van een thuisspelend team mocht verwachten: te slap in duels en tweede en derde ballen werden niet opgeëist waardoor MEC niet de onderliggende partij werd. De eerste 45 minuten leken te eindigen in een 0-0 ruststand ware het niet dat Peter de Roos voor MEC in de 45ste minuut na een geslepen voorzet van rechts vrij simpel de 0-1 wist te scoren. Zaak voor Mark Schepers om zijn mannen in de kleedkamer op scherp te zetten want nogmaals verliezen zou AD'69 wel heel vroeg in het seizoen op achterstand zetten.

In de 58ste minuut wist Zila Ertunc een dusdanige beweging te maken zodat hij in de 16 voor een tegenstander kwam te staan en die vervolgens niet anders kon dan tegen Ertunc op te lopen en zo een penalty te veroorzaken. Dylan Bauhuis mocht de score voor AD openen door te profiteren van deze uitgelezen kans. Voordat MEC het wist ging er weer een bal richting het MEC-doel. Jeroen Scholten wist de bal keihard te raken en deze ging rakelings over. Weer was het Dylan Bauhuis die met een fantastische pegel doelman Mike de Roos het nakijken liet. AD'69 kwam eindelijk in de gunstige cijfers en wist deze uit te bouwen naar een 3-1 door een kopbal van Nick Ebbers in de 75ste minuut na een vrije trap van Jeroen Scholten waarbij het leek of de MEC-keeper de weg werd versperd door een eigen speler. Met een vrije trap in de 80ste minuut door Dylan Bauhuis vanaf de zijlijn richting doel leek de bal kansloos echter keeper De Roos zat nu helemaal mis en zonder dat de bal tijdens zijn vlucht werd aangeraakt belandde deze wederom in het MEC-doel. Met een 4-1 leek AD'69 deze wedstrijd makkelijk uit te spelen ware het niet dat MEC in de laatste minuut de 4-2 wist te scoren. Een klein smetje op een geslaagde tweede helft. AD'69 wint weer eens en dat werd tijd. Volgende week speelt AD'69 uit tegen SVGG om 14:00 uur.