Een middag bridgen voor het goede doel. Foto: PR
Een middag bridgen voor het goede doel. Foto: PR

Bridgedrive voor Unicef bij De Hofnar

Paren op sterkte ingedeeld

Door Karin Stronks

AALTEN – De vijfde editie van de landelijke Unicef Bridgedrive wordt in de maand november gehouden. Aaltense bridge club (Aaltense b.c.) doet voor het eerst mee met deze actie voor het goede doel en houdt op zaterdag 3 november de 'harten troef voor Unicef' bridgedrive bij evenementencentrum De Hofnar in Aalten. De bridgemiddag begint om 13.00 uur, de zaal gaat open om 12.00 uur. Iedereen die kan bridgen kan meedoen, de paren worden op sterkte ingedeeld. Er worden zes keer vier spellen gespeeld waarna de gezellige après bridge begint met een drankje, borrelhapjes en een loterij.

'Iedereen die kan bridgen kan meedoen'

Overal in Nederland worden in de maand november open bridgedrives georganiseerd voor Unicef, vijf jaar geleden voor het eerst. Dit jaar doet Aaltense b.c. voor de eerste keer mee met de landelijke actie. De Aaltense 'harten troef voor Unicef' bridgedrive wordt gehouden bij evenementencentrum De Hofnar op zaterdag 3 november. Om 12.00 uur gaat de zaal open, de deelnemers worden ontvangen met koffie of thee met cake. Om 13.00 uur begint de zitting met zes keer vier spellen. Jacqueline Voordouw van Aaltense b.c. legt uit: "Na de drive is er een gezellige après bridge met borrelhapjes en een drankje, ook wordt een loterij gehouden voor het goede doel. Bea van der Kooi en Tineke Ubbels presenteren de uitslag, deze dames hebben vast iets leuks in petto…"

Open bridge evenement
De 'harten troef voor Unicef' bridgedrive is een open evenement, iedereen die kan bridgen, thuisbridgers en clubbridgers, kan meedoen. Jacqueline: "Het inschrijfgeld bedraagt 37,50 euro per paar, we houden de kosten zo laag mogelijk zodat we een mooi bedrag naar Unicef kunnen overmaken." Over de bridgedrive zegt ze: "De paren worden op sterkte ingedeeld, dat doen we bewust, het is niet leuk om tegen te sterke paren te bridgen. Bij het inschrijven kan een paar aangeven welke 'lijn' het speelt. We spelen vier lijnen, vier sterktes. Ik geef les in bridgen, een aantal van mijn 'studenten' doet mee, erg leuk en dapper van ze!"

Gezellig
De organiserende bridgeclub hoopt op een drukbezochte bridgemiddag. Jacqueline over Aaltense b.c.: "We spelen elke week bridge met onze leden, de opkomst is telkens best groot. Onze club bestaat bijna 40 jaar, momenteel tellen we 129 leden, de oudste is 90+, het jongste lid is bijna 50. Twee keer per jaar organiseren we een 'open drive' en nu dus voor het eerst de 'harten troef voor Unicef' bridgedrive. We hopen op een groot aantal deelnemers uit de regio, het is best fijn om eens tegen andere paren te spelen en na het bridgen gezellig na te praten. Bovendien, wat is er leuker dan op een herfstachtige zaterdagmiddag te bridgen voor het goede doel?"

Unicef
Unicef is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties die zich inzet voor het welzijn van kinderen, onder andere via het Verdrag inzake de rechten van het kind. Unicef komt op voor kinderen die vluchten voor oorlog, geweld en natuurrampen, met of zonder ouders. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving zit er niet in voor deze kinderen. Door donaties en steun kan Unicef hulp bieden in conflictgebieden, in Europa en in Nederland.

Opgeven
Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de 'harten troef voor Unicef' bridgedrive bij Jacqueline Voordouw, telefonisch: 06-48864998 of via e-mail: jcmvoordouw@hotmail.com Na de aanmelding ontvangen paren een inschrijfnummer. De locatie van de bridgedrive op zaterdag 3 november: Evenementencentrum De Hofnar, Polstraat 7, Aalten.


nbbclubsites.nl/club/7501