Ansichtkaart: Leo Schenk, Aalten
Ansichtkaart: Leo Schenk, Aalten

Oplossing zoekplaatje: garage Koelman aan Plein Zuid

AALTEN - Een oude ansichtkaart van garage Koelman uit de jaren dertig van de vorige eeuw met twee prachtige oude Fordjes en een Shell-benzinepomp toonde ons Garage Koelman.

Dat was in de jaren twintig van de vorig eeuw eerst gevestigd aan de Dijkstraat Aalten, de plek waar later eierpakhuis Weevers was gevestigd.
Hier stond destijds al een benzinepomp. In de jaren twintig reed het eerste autoverkeer door ons dorp. Garage Koelman verhuisde in de jaren dertig naar Plein Zuid in Aalten. Deze garage zat op de hoek: Plein Zuid-Bodendijk richting Bocholtsestraatweg. Een plek waar blijkbaar veel autoverkeer reed richting Bocholt. Binnen een afstand van minder dan 500 meter waren liefst drie garages gevestigd met een tankstation; garage Overmaat, Elschot en Koelman. Begin jaren vijftig van de vorige eeuw begonnen de broers Arnold en Antoon Schaapveld hun garagebedrijf in het pand van Koelman. Het werd toen bekend als garage en tankstation Schaapveld. Later vestigde zich hier garage Wikkerink. Rond de eeuwwisseling verdween het garagebedrijf op de hoek Bodendijk/Plein Zuid. Nu bevindt zich op deze plek het kantoor van Accent Scholengroep. Hieronder vallen 21 basisscholen.