Hakim Ezafzafi van Excelsior'31 schermt de bal goed af voor Niek te Veluwe. Foto: André Wamelink

Kansloze nederlaag AZSV in Rijssen

AALTEN - AZSV heeft in de zesde competitiewedstrijd een verdiende nederlaag geleden tegen Excelsior '31. Vanaf het begin van de wedstrijd heeft AZSV achter de tegenstander aan gelopen. Geen moment zat AZSV in de wedstrijd en de tegenstander wist hier dankbaar van te profiteren. De 3-0 eindstand was dan ook geen geflatteerde uitslag.

AZSV begon deze middag met Bram Bulsink op de plek van de zieke Bram Rensing. Max Jansen was ook speelgerechtigd in afwachting van het beroep dat hij heeft aangetekend tegen zijn schorsing van drie wedstrijden. Maar met welke opstelling AZSV deze middag ook had gespeeld, waarschijnlijk had het voor de einduitslag niet veel uitgemaakt. Doordat AZSV totaal niet in de wedstrijd zat kon tegenstander Excelsior kans op kans creëren.
Al in de eerste minuuut kon Hakim Ezafzafi door de verdediging van AZSV slalommen, maar zijn inzet ging naast. Twee minuten later kreeg goaltjesdief Hielke Penterman enkele mogelijkheden door opnieuw matig verdedigen bij AZSV. AZSV kon alleen maar tegenhouden en moest toezien hoe Boy Boeloerditi uit een voorzet van Mirko Zwiers op de paal schoot. Vijf minuten later opnieuw een hachelijke situatie voor het doel van AZSV, een kopbal van Pim ten Have kon ternauwernood door Jonathan Goosen, via de paal, uit de doelmond worden gekopt. Dit kon voor AZSV niet lang goed gaan maar helaas voor AZSV veranderde er aan het spelpijl niets. De dominantie van Excelsior '31 was zo groot dat het niet lang kon duren voor de 1-0 zou vallen. Halverwege de eerste helft was het zo ver. Het was Hakim Ezafzafi die een uitgespeelde aanval simpel af kon maken. Na deze voorsprong bleef Excelsior jagen op het volgende doelpunt maar dit wist AZSV, in ieder geval tot de rust, te voorkomen.
Na de rust verwachtte iedereen een ander AZSV. Maar na 54 minuten spelen stond er een, voor AZSV, kansloze 3-0 achterstand op het scorebord: Direct na rust was het Hielke Penterman die na een mooie aanname de 2-0 achter Matthijs Ebbers schoot en 10 minuten later besloot Kars Vierwind de tegenstander een handje te helpen. Zijn onnodige terugspeelbal kon eenvoudig opgepikt worden door Hielke Penterman die de verbouwereerde keeper van AZSV kansloos liet. In plaats van door te drukken tegen het apatisch spelende AZSV kreeg de uitspelende ploeg nog enkele mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Een door scheidsrechter ter Brake toegekende vrije trap werd door Sjoerd te Boekhorst op de paal geschoten, de rebound werd door Robbin Thuss gemist. Een minuut later kreeg AZSV de enige uitgespeelde kans van de wedstrijd. Niek te Veluwe was voor de gehele verdediging van Excelsior '31 te snel maar helaas wist hij de bal niet aan de voet te houden zodat zelfs de enige kans van AZSV verloren ging. Kortom een wedstrijd voor AZSV om snel te vergeten. Na de doordeweekse thuiswedstrijd tegen Grol kan AZSV zich volgende week in de wedstrijd in en tegen Nijkerk revancheren voor deze smadelijke nederlaag.
Excelsior'31-AZSV 3-0 (1-0). 24. 1-0 Hakim Ezafzafi. 46. 2-0 Hielke Penterman. 54. 3-0 Hielke Penterman.
Scheidsrechter F.E. ter Brake uit Dedemsvaart gaf gele kaarten aan Bram Bulsink van AZSV en aan Amanuel Isa van Excelsior'31.
Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Bulsink (46. Sjoerd te Boekhorst), Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Kars Vierwind (71. Brian Hogeweide), Joost Rasing, Robbin Thuss (71. Giovanni Malawau), Erwin Nieuwboer.

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Pim ten Have, Niek Averesch, Simon Baysoy, Stefan Maat, Amanuel Isa, Michel Gerritsen Mulkes (68. Cem Köse), Boy Boeloerditi (89. Hakan Sandikci), Hakim Ezafzafi (77. Menno Kamphuis), Hielke Penterman