Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Geslaagde 50 Plus Beurs voor gemeente Aalten

AALTEN - Meer dan vijftig enthousiaste exposanten leverde een belangrijke bijdrage aan het succes van de vierde 50 Plus Beurs welke afgelopen week in Aalten werd gehouden. Een groot aantal bezoekers maakte gebruik van de uitnodiging om deze gratis beurs te bezoeken.

De organisatie was in handen van de Soba (oudere bonden uit Aalten en Dinxperlo) en het Dinxpers Belang. Met de nieuwe locatie, het partycentrum 't Noorden, blijkt een goede keus te zijn gemaakt door de organisatie. Over meerdere grote zalen verdeeld werd een grote verscheidenheid geboden van artikelen en adviezen op allerlei gebied. Merkbaar is de grote zorgvraag, gelukkig had de organisatie gelet op voldoende aanbod in die richting.
Bij de opening van de beurs merkte de organisatie voorzitter Jan Hofman op dat het de eerste keer in het korte bestaan van de 50 Plus Beurs is dat er 'Nee' aan de exposanten moest worden verkocht. Voor het eerst was ook de gemeente Aalten aanwezig op de beurs en werd de bezoekers de gelegenheid geboden om direct vragen over aanvullende zorgvoorzieningen beantwoord te krijgen.Lopend langs de stands ging het van zorg tot schoenen, bloemen, tandzorg, rijwielen en computerhulp. Verder aandacht was er voor het (levensbestendig) wonen en/of de tuin afstemmen op het eigen kunnen.
De trektocht langs de stands voerde ook langs een stand van een leverancier van maaltijden voor mensen die zelf niet (kunnen) koken. Daar was het lekker proeven van erwtensoep of jachtschotel. De grote drukte maakte dat de beurs ook voor de exposanten als bijzonder geslaagd mag worden beschouwd. Niet onvoorstelbaar is dat er in de toekomst - naast ruimere openingstijden - ook meer ruimte nodig zal zijn.

Veel informatie was te vinden op de beurs. Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Mensen lieten zich informeren over tal van zaken. Foto: Frank Vinkenvleugel
Anneke Stuij geeft een massage aan mevr. Wikkerink-Kremer. Foto: Frank Vinkenvleugel