Muziekdiensten in de Oude Helenakerk

AALTEN - De afgelopen jaren zijn er in de Oude Helenakerk al vaker evensongs, zangdiensten, en andere kerkdiensten gehouden, waarin de muziek een grote rol heeft. De komende tijd zal steeds eenmaal per maand, een avonddienst een 'muziekdienst' zijn. Het blijven kerkdiensten, het zijn geen concerten. Het zijn diensten met gebed, Bijbellezingen, overdenkingen enz. Maar de muziek heeft een grotere rol dan in de reguliere diensten.

Zondag 14 oktober is 's avonds de eerste Muziekdienst. Deze dienst gaat over het 'Onze Vader'. Ds. Gerhard ter Maat houdt een meditatie over het deel van de Bergrede waar Jezus spreekt over het gebed. Er wordt een aantal gebedsliederen gezongen, en Harry van Wijk speelt de Sonate nr. 6 van F. Mendelssohn Bartholdy op orgel. Deze sonate is gebaseerd op de klassieke melodie van het 'Onze Vader' (LB 370). Prachtige muziek, die de boodschap over het gebed zal ondersteunen in de dienst.
Zondag 4 november is 's avonds de 'Dienst van het Licht' met medewerking van de cantorij, en 2 december een Adventszangdienst.