Vijftig jaar geleden: Aalten doet mee aan Zeskamp. Foto: PR
Vijftig jaar geleden: Aalten doet mee aan Zeskamp. Foto: PR Foto:

Filmavond over deelname van Aalten aan Zeskamp

AALTEN - Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten gaat in het museumcafé een bijzondere serie filmavonden organiseren, onder de titel: 'Opmerkelijk Aalten: Toen en Nu'. Er worden op die avonden oude films over Aalten getoond, gekoppeld aan de actualiteit.

De eerste in die serie gaat over de legendarische zeskamp. Dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat Aalten daaraan deelnam. De zeskamp was een sportief evenement dat werd georganiseerd door de NCRV en de Belgische BRT en live uitgezonden op tv. Er waren deelnemers uit zes verschillende plaatsen, drie uit Nederland en drie uit België. Op donderdag 8 november wordt er om 20.00 uur in het museumcafé een filmoverzicht getoond van de prestaties van de Aaltense ploeg en hun uiteindelijke overwinning. Heeft de zeskamp Aalten ingrijpend en definitief veranderd? De toegang voor die avond, inclusief één consumptie, bedraagt zes euro.
In de hal van het museum komt ook een tafel met daarop foto- en knipselboeken te staan. Wie materiaal hiervoor heeft, kan het laten weten via s.olmer.museum@gmail.com. Op dat adres is ook de noodzakelijke aanmelding voor de filmavond mogelijk. Het aantal plaatsen in het museumcafé is beperkt.