Dostojevski Kwartet. Foto: Tess Photography
Dostojevski Kwartet. Foto: Tess Photography

Sint Jorisconcert: Dostojevski Kwartet

AALTEN - Een nieuw seizoen, een nieuwe concertserie in de Bredevoortse Sint Joriskerk. Op zondag 14 oktober opent het Dostojevski Kwartet met strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven en Maurice Ravel.

In de korte tijd dat deze vier jeugdige musici samen zijn, speelden ze meerdere malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ook werkten ze samen met het Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn. Verder waren ze te gast bij AmsterdamFM, Opium op Radio 4 en Podium Witteman.

Charlotte Basalo Vázquez (1995) begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen. In 2017 heeft ze haar bachelor diploma gehaald aan het conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt en ze vervolgt momenteel haar master bij Vera Beths.

Julia Kleinsmann (1995) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen aan de muziekschool in Deventer. Momenteel zit zij in het derde jaar van de Bacheloropleiding. Sinds 2016 volgt Julia ook lessen in barokviool bij Sayuri Yamagata en Shunske Sato.
Lisa Eggen (1994) is al vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig altvioliste. Op dit moment studeert Lisa aan het conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai. Haar bacheloropleiding volgde ze bij Francien Schatborn.
Emma Kroon (1994) begon met cellolessen toen ze 4 jaar was. Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde zij in 2016 haar bachelordiploma met een 9,5. Zij vervolgt haar studie in de masteropleiding bij Dmitri Ferschtman.

Het concert vindt plaats op 14 oktober in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Bij de uitgang wordt een vrije bijdrage met een richtbedrag van tien euro gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.


sintjorisconcerten.nl