Foto: collectie Leo van der Linde
Foto: collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje

BREDEVOORT - Vanwege ruimtegebrek ontbrak de oplossing van het zoekplaatje van 25 september in de krant van vorige week. Dat maken we nu alsnog goed.

Het zoekplaatje leverde behoorlijk wat reacties op. Op deze luchtfoto zien we de Misterstraat. We zien hier onder andere Vila Maria en de Sparwinkel van Boom. Verder het pand van N.V. J. van Eijck & Co, bontweverijen. De Misterstraat had vroeger nogal wat textielindustrie, en ook de DBW, Ducht Button Works (Knopenfabriek) en werd wel de textielstraat van Bredevoort genoemd. Later was in het pand van Van Eijck de snoepfabriek van de heer Snel gevestigd.

Ab van der Geest schreef het volgende: "In 1971 is de firma Aparta daar vertrokken, Aparta was een bottelarij van Coca Cola. Vele Bredevoorters hebben daar gewerkt. Het pand is ook al eens gebruikt door een slotenmakerij. Vanuit Amsterdam zijn wij met de fabricage van gasverwarming voor caravans in 1971 in dit pand gekomen. We hebben het pand gebruikt tot 1981 en daarna zijn we vertrokken naar Misterstraat 39 (pand van DBW), waar nu de Honda-garage van Ten Bruin zit."


Mantelzorgcafé voor gemeente Aalten

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdagmiddag 11 oktober is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed. Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kunnen mantelzorgers terecht bij het Mantelzorgcafé. Op dinsdagochtend 20 november bij 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag 11 oktober en 13 december bij Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Inloop voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk houdt op maandag 15 oktober van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 15 oktober, 19 november en 10 december. De Borstkankervereniging Nederland voor deze regio houdt op donderdag 1 november een themabijeenkomst over de late gevolgen van (de behandeling van) borstkanker. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden via winterswijk@borstkanker.nl.