Een foto van Imca Schoots. Foto: PR
Een foto van Imca Schoots. Foto: PR

Imca Schoots exposeert bij Foto21

BREDEVOORT - Bij Foto 21 in Bredevoort is tot en met 4 november een expositie te zien van fotograaf Imca Schoots: 'You ain't seen me".

Imca Schoots werkte de afgelopen vier jaar aan een zeer persoonlijk project. De camera gebruikte ze om haar ziel bloot te leggen. Een voor haarzelf confronterend proces dat beelden heeft opgeleverd die schuren, ontroeren en verblijden. Met vormgever Eva van der Schans is er een boek samengesteld dat een krachtige selectie van de beelden heeft opgeleverd en een sterk poëtisch karakter heeft. Aspecten van het leven zoals pijn, kwetsbaarheid, kracht en bevrijding worden getoond door een serie zelfstudies en verstilde landschapsfoto's.
Schoots (1973) studeerde in 2014 af aan de hbo Fotografische Vormgeving van de Fotovakschool. Sindsdien is ze werkzaam als autonoom fotograaf en werkt ze aan verschillende langdurige fotografische projecten. Foto's van haar zijn gepubliceerd in New Dutch Photography Talent 2014 van GUP. Haar fotoboek, vorig jaar uitgegeven door Lecturis, is gelanceerd tijdens Unseen in Amsterdam.
Foto21 is gevestigd aan 't Zand 21 in Bredevoort. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur.


www.foto21bredevoort.nl