Yordi Orriëns in actie, achtervolgd door een speler van Flevo Boys. Foto: Cor Hinkamp

Eerste nederlaag voor AZSV in competitie

AALTEN - AZSV is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Flevo Boys bleek na een enerverend duel net iets te sterk, al had de thuisclub misschien recht gehad op ook een punt.

AZSV moest aantreden zonder de geschorste Max Jansen en de geblesseerde Kars Vierwind. Daarvoor kwamen Yordi Orriëns en Brian Hogeweide terug in de basiself van Dave de Jong.
De gasten uit de polder begonnen bijzonder goed aan het duel in Aalten en hadden een half uur lang een overwicht, dat ze vergaten in doelpunten uit te drukken. Al binnen vijf minuten kreeg Frank Post een goede kans, maar de bal ging via Matthijs Ebbers naast het doel van AZSV. Daarna waren twee corners van Madih Doufikar bijzonder gevaarlijk. Twee volleys van Aran Nijboer en Aron Strengholt vonden net niet het doel en ook bij een inzet van Madih Doufikar moest Matthijs Ebbers aan de bak om zijn doel schoon te houden. AZSV kon daar aanvallend niet veel tegenover stellen en moest toezien hoe doelman Matthijs Ebbers alles in het werk moest stellen om geen tegendoelpunt te krijgen. Pas halverwege de eerste helft werd AZSV gevaarlijk. Een schot van Sjoerd te Boekhorst werd van de lijn gehaald door Arnoud Post en na een corner van Robbin Thuss moest een verdediger van Flevo Boys de bal voor een tweede keer net voor de lijn weghalen.

In de tweede helft had de thuisclub meer grip op de tegenstander en waren er ook kansen om op voorsprong te komen. Een pass van Erwin Nieuwboer kwam bij Niek te Veluwe, maar zijn inzet ging over het doel van Rodney Rosink, terwijl na zes minuten in de tweede helft Robbin Thuss een uitgelezen kans kreeg om de roodwitten op voorsprong te brengen. Hij kopte een mooie pass van Sjoerd te Boekhorst in, maar de bal ging via de lat over het doel van Flevo Boys. Daarna kwam de ploeg van trainer Kevin Waalderbos uit het niets op voorsprong. Johan Tiems kreeg de bal en schoof de bal met links langs Matthijs Ebbers, 0-1.
AZSV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar liet een aantal goede mogelijkheden onbenut. Een schot van Sjoerd te Boekhorst ging over en Joost Rasing schoot in kansrijke positie naast. Natuurlijk kwam er ook meer ruimte voor de gasten, doordat AZSV zo aandrong. Na een pass van Madih Doufikar moest Matthijs Ebbers redding brengen bij een schot van Arnoud Post. Aan de andere kant ging een volley van Yordi Orriëns over. Het laatste wapenfeit was voor doelpuntenmaker Johan Tiems, hij kopte een voorzet van Doufikar over, waardoor de punten mee ging naar de Flevopolder.

AZSV staat na deze nederlaag op de vierde plek in de hoofdklasse B, waar de eerste vijf teams binnen drie punten van elkaar geklasseerd staan. De komende twee zaterdagen speelt AZSV uit. Eerst moet het op bezoek bij Excelsior'31 en een week later gaat het naar Sparta Nijkerk, twee pittige uitwedstrijden derhalve.