De korfballers in actie. Foto: PR

Korfballers winnen eerste
wedstrijd op nieuwe veld

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld van Sportpark Zuid in winst weten om te zetten. De thuiswedstrijd tegen de Zwaluwen uit Zevenaar werd met 10-6 gewonnen.

In het begin van de wedstrijd was het voor de meeste spelers even wennen aan het nieuwe kunstgras. Er was slechts een paar keer op het nieuwe veld getraind. Na een wat onwennige beginfase was het de Zwaluwen dat als eerste de bal door de korf wist te krijgen. Beide ploegen waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd en bij de rust was de stand gelijk, 4-4. In de tweede helft wist Aladna/De Issel met een aantal goede aanvallen het verschil te maken en zo de eerste wedstrijd op het nieuwe veld te winnen. Topscorer deze wedstrijd was Carieke Kuiperij met drie doelpunten.

Met deze winst is Aladna/De Issel de competitie goed begonnen aangezien vorige week de uitwedstrijd in Enschede tegen EKC/Nääs al met 6-11 was gewonnen. Zondag 30 september staat er weer een thuiswedstrijd op Sportpark Zuid op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 11.30 uur.