Een werk van Tatum Kempers. Foto: PR
Een werk van Tatum Kempers. Foto: PR

Expositie van Tatum Kempers bij Foto21

BREDEVOORT - Tatum Kempers exposeert haar foto's van 15 september tot en met 4 november bij Foto 21 op 't Zand 21 in Bredevoort. De galerie is open van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Het fotografische werk van Tatum Kempers bestaat voornamelijk uit zelfportretten die ze maakt door middel van verschillende technieken. Zo maakt zij gebruik van lightpainting ( schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen, en soms gebruikt ze haar iPhone of analoge technieken. Hiermee creƫert ze een nieuw beeld dat verder gaat dan een standaard portret. De toeschouwer zal grote portretten zien met veel kleur en tevens zwart wit. Zwaar en donker maar ook licht en vrolijk. Het zal een compilatie zijn van haar werk van de afgelopen jaren.
Het proces is voor haar als een dagboek. Ze verkent hiermee innerlijke conflicten. Ze ervaart, test en probeert, geleid door haar gevoelens en emoties en laat het proces evolueren.
Door haar werk als maatschappelijk werker is ze gefascineerd geraakt door hoe mensen naar je kijken en hoe snel we over elkaar oordelen. Ze is van nature een enthousiast maar verlegen persoon en durft niet goed in de spotlights te staan. Met haar fotografie probeert ze op een andere manier naar zichzelf te kijken en uit te drukken hoe ze tegen zichzelf aan kijkt en hoe anderen haar zouden kunnen zien. Hiermee verlegt ze haar eigen grenzen.
Naast fotografisch werk maakt Tatum Kempers videoclips voor bands en kunstinstallaties bestaande uit video, fotografie, schilderen, animatie en performance. Deze maakt ze samen met haar man Rick Kup.
Tatum Kempers is afgestudeerd aan de school voor fotografie te Breda in 2014.