Hoe gaat werk er uitzien in de toekomstige, digitale tijden? Foto: Pixaby
Hoe gaat werk er uitzien in de toekomstige, digitale tijden? Foto: Pixaby

Tegenlicht Meet Up over werk in digitale toekomst

BREDEVOORT - Hoe ziet het werk van morgen eruit, als het werk van nu wordt vervangen door robots en automatisering? Daarover gaat de volgende Tegenlicht Meet Up op vrijdagavond 7 september in de Koppelkerk in Bredevoort.

Volgens alarmerende studies dreigt straks bijna de helft van al onze banen wereldwijd te worden vervangen door robots, computers en verregaande automatisering. En dit geldt lang niet meer alleen voor fabrieksbanen en laaggeschoolde arbeid, zoals in de afgelopen decennia. Deze tweede golf van automatisering zal de arbeidsmarkt veel dieper raken dan de eerste. Ook miljoenen goedbetaalde en tot nu toe altijd veilig geachte banen in het middensegment worden bedreigd. Deze transitie kan desastreuze gevolgen hebben. Volgens pessimistische economen bestaat de wereld straks uit een kleine, rijke elite, een sterk verarmde middenklasse en een enorme onderklasse.
De veranderende arbeidsmarkt is het thema van de Tegenlicht-uitzending 'Het werken van morgen'. Over deze uitzending zal tijdens de Tegenlicht Meet Up op 7 september worden gediscussieerd met interessante gasten. Deelnemers zijn Duco Bannink, lector aan de Vrije Universiteit, FNV-bestuurder Wilco Veldhorst en Alexander de Roo, oud-Europarlementariƫr voor GroenLinks en oprichter van de Vereniging voor basisinkomen. Ook verschillende Achterhoekse bedrijven mengen zich in de discussie over werken in digitale tijden.
De avond begint om 19 uur met de uitzending van Tegenlicht. Om 20 uur start de discussieavond. De entree is gratis. De Tegenlicht-uitzending is ook van tevoren thuis te bekijken via onderstaande website. Reserveren (gewenst) via tel. 0543-216005 of de website.


www.tegenlicht.vpro.nl

www.koppelkerk.nl