Foto: Collectie Leo van der Linde met dank aan familie Eppink
Foto: Collectie Leo van der Linde met dank aan familie Eppink

Aaltens Leerhuis van start met nieuw seizoen

AALTEN - Het Aaltens Leerhuis gaat op maandag 10 september van start met een nieuw seizoen van bijeenkomsten. Die zijn in de Synagoge aan de Stationsstraat 7 in Aalten, van 14.30 tot 16.30 uur.

Leerhuis (beet hamidrasj) is een begrip uit de Joodse traditie. Het is de plaats waar mensen samenkomen om met elkaar de Joodse religieuze geschriften te bestuderen en erover te discussiëren.
In 1920 stichtte de Duits-Joodse filosoof Frans Rosenzweig in Frankfurt een leerhuis. Dit 'nieuwe' leerhuis was speciaal bedoeld voor Joden zoals hij, die zoekende waren naar de betekenis van de Joodse traditie in de moderne tijd.
In Nederland kennen we sinds 1970 leerhuizen. Die worden vooral door christenen bezocht. Het zijn plaatsen om te 'lernen', om samen met anderen te ontdekken wat de Joodse traditie voor het leven van nu kan betekenen. Het Aaltens Leerhuis gaat 10 september weer van start onder leiding van Henk Vis. Henk Vis geeft al geruime tijd leiding aan het Leerhuis in Winterswijk. De deelnemers komen een keer in de maand bij elkaar op de maandagmiddag. Het leerhuis loopt van september tot en met april. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Zij kunnen zonder verplichtingen kennismaken en ervaren of het leerhuis iets voor hen is.

Meer informatie is verkrijgbaar via Fop van Wijk, meifovanwijk@kpnmail.nl of tel. 0543-538567.


Zoekplaatje uit
Bredevoort

BREDEVOORT - Naast acht kruideniers telde Bredevoort vroeger ook nog twee groentezaken. Tot de opkomst van de grote supermarkten in Aalten kon men in Bredevoort hiervan bestaan. Momenteel is er nog één supermarkt in het stadje.

We zien hier de groentezaak van Eppink. Benieuwd naar jullie reacties en verhalen van mensen welke hier vroeger winkelden. Verhalen zijn welkom bij redactie@aaltensnieuws.nl. Ook kan men contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.


Mini Champions League bij AD'69

AALTEN - AD'69 begint met een nieuw concept voor de allerkleinste voetballers: Mini Champions League voetbal. In de originele shirts van onder mee Barcelona, Bayern München, Manchester United en Borussia Dortmund spelen kinderen in de leeftijd tussen vier en zeven jaar tegen elkaar om de replica van de Champions League trophy. Dit betekent elke week veel leuke, kleine wedstrijdjes met veel plezier en veel aandacht voor de spelers.

AD'69 heeft straks een nieuw sportpark, met topvelden, een pannakooi, een beachveld en een heuse mini arena. Het kunstgras in deze arena is uiteraard zonder het omstreden rubber materiaal. Verder is veel van het trainingsmateriaal vernieuwd. Het team van trainers en leiders is een mooie mengeling van jong en oud. AD'69 investeert in de opleiding en begeleiding van deze vrijwilligers, zodat de jeugd een optimale begeleiding wordt geboden.
Omdat AD'69 graag een steentje bijdraagt aan een sportieve en gezonde gemeenschap, is deelname aan deze Champions League en het bijbehorende lidmaatschap gratis.
Op zaterdag 2 september om 10.30 uur start de Mini Champions League. Aanmelden kan via de website of via Facebook, maar gewoon langskomen mag ook. Koffie en thee staan voor de ouders klaar en bestuursleden zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.


www.ad69.nl

Een aantal van de Champions League shirtjes. Foto: Leon Grevink